Herfstontbijt: smeuïge koffiehavermoutpap met peer
© rv

Herfstontbijt: smeuïge koffiehavermoutpap met peer

Leestijd: 1 min

Het gebrek aan (zon)licht in de ochtend maakt het voor veel mensen nog moeilijker om op te staan. Dit smeuïge herfstontbijt dat Miko Dessert in samenwerking met Elise Noyezbedacht bedacht, biedt soelaas. Smakelijk!

/

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 60 g havervlokken
  • 120 ml halfvolle melk
  • 120 ml Miko Dessert
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • snuifje zout

Voor de afwerking

  • 1 peer, in blokjes
  • confituur van zwarte bes
  • hazelnoten, gehakt

Bereiding

  1. Doe de havervlokken in een steelpan en rooster enkele minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg melk en koffie toe en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Zet het vuur lager en blijf roeren tot de havermoutpap is ingedikt.
  3. Roer de suiker en het zout door de pap.
  4. Werk af met peer, confituur en gehakte walnoten, of andere toppings naar keuze.

Lees ook: 3 gezonde gerechten uit het nieuwe boek van Sandra Bekkari.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Havermout, Herfst, Ontbijt.