3 gezonde gerechten uit het nieuwe boek van Sandra Bekkari
©

3 gezonde gerechten uit het nieuwe boek van Sandra Bekkari

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Sandra Bekkari verzamelt in het derde deel van de Fast Food-reeks opnieuw 80 snelle en gezonde recepten. De ideale manier om energie bij te tanken na een drukke dag of wanneer je jezelf, jouw gezin of vrienden in de watten wil leggen. Benieuwd? Wij delen alvast drie heerlijke gerechten.

/

Dat gezond eten niet saai en smaakloos moet zijn, bewijst voedingsdeskundige Sandra Bekkari al langer. Met ‘Fast Food 3’ legt ze uit hoe je nog meer kan genieten van lekker en gezond koken. In haar nieuwste boek staat smaak centraal. Verwacht je dus aan een heleboel slimme smaaktips en -trucjes. Neem een kijkje in haar keuken en leer hoe ook jij met de juiste basiskruiden en enkele exotische smaakmakers, die je trouwens in iedere supermarkt vindt, jouw gerechten naar een hoger niveau kan tillen.

De recepten bevatten zoals steeds veel pure ingrediënten en zijn erg gevarieerd. Sandra bundelt in ‘Fast Food 3’ naar goede gewoonte voedzame ontbijten, lichte lunches, heerlijke diners en smakelijke desserts.

/

Nacho’s met tomatensalsa en cheddar

Wout Hendrickx

Wout Hendrickx

Tijd: 15 minuten voorbereiding + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 11⁄2 tl paprikapoeder
  • 2 volkoren wraps, in driehoekjes geknipt
  • 1 grote tomaat, pitjes verwijderd en fijngehakt
  • 1⁄2 rode ui, grof gehakt
  • 1 3 chilipeper, pitjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 kleine teen knoflook
  • fijngesneden 60 g cheddarkaas, geraspt
  • 1 lente­ui, in fijne ringen
  • Voor de afwerking: 100 ml zure room, 1 handvol verse koriander
  • Materiaal: voor 3 à 4 personen 1 bakplaat met bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng 21⁄2 el olijfolie met het paprikapoeder, zwarte peper en een snufje zout.
  3. Strijk de nacho’s in met de olie, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ± 8 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de tomaat met de ui, de chilipeper en de knoflook. Kruid met zwarte peper en een snufje zout.
  5. Haal de nacho’s uit de oven, laat ze even afkoelen (dan worden ze krokanter). Bestrooi ze met de cheddarkaas. Zet 5 minuten onder de warme grill tot de kaas gesmolten is.
  6. Verdeel er de tomatensalsa over en bestrooi met de lente-ui. } Werk af met de zure room en de koriander.
/

Zalm in een romig sausje van geroosterde paprika en spinazie

Wout Hendrickx

Wout Hendrickx

Tijd: in 30 minuten op tafel

Ingrediënten

  • 2 (biologische) zalmfilets (± 300 g)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 1⁄2 chilipeper, fijngesneden
  • 100 g geroosterde rode paprika, uit bokaal (uitgelekt gewicht), in stukjes
  • 75 g jonge spinazie
  • 200 ml sojaroom
  • 30 g pecorino, geraspt
  • 1 broccoli, in roosjes
  • Materiaal: voor 2 personen 2 antiaanbakpannen

Bereiding

  1. Bak de zalmfilets kort aan in een antiaanbakpan met olijfolie.
  2. Haal de zalm uit de pan.
  3. Stoof de sjalot, de knoflook en de chilipeper aan in dezelfde pan. Voeg de geroosterde paprika toe en stoof een 2-tal minuten mee.
  4. Voeg de sojaroom en de pecorino toe en meng goed. Voeg de spinazie en de zalm toe en laat nog 3 à 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Bak de broccoliroosjes ondertussen beetgaar in een pan met een goeie scheut olijfolie. Kruid met zwarte peper en een snufje fleur de sel.
  6. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
  7. Serveer de vis met het sausje en de broccoliroosjes.

Lees ook: Natalie Portman: “Geen rol is zo uitdagend als jezelf zijn in het dagelijkse leven”

/

Spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm

Wout Hendrickx

Wout Hendrickx

Aantal: voor 2 personen

Tijd: in 35 minuten op tafel

Ingrediënten:

  • 1⁄2 bloemkool, in roosjes
  • 120 g volkoren (spelt)spaghetti
  • 250 g mix van champignons, in stukjes
  • enkele takjes verse tijm
  • scheut plantaardige drink/ melk
  • snufje nootmuskaat
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 handvol walnoten
  • Materiaal: 2 potten, 2 pannen, 1 mixer/blender

Bereiding

  1. Stoom de bloemkoolroosjes gaar.
  2. Kook de (spelt)spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Bak de champignons in een hete pan met olijfolie. Kruid met zwarte peper, een snufje zout en de tijm.
  4. Mix de bloemkool met de plantaardige drink/melk, wat olijfolie, zwarte peper, een snufje zout, de nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas tot een smeuige saus.
  5. Rooster de walnoten samen met de tijm en de rest van de parmezaan in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
  6. Meng de spaghetti met de bloemkoolsaus en voeg de champignons en de crumble van walnoten toe.

Lees ook: Is deze oogmake-uplook van Dior de trend voor het voorjaar?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Koken, Sandra Bekkari.