De modewereld brengt een ode aan Alber Elbaz
© MCB/Imaxtree

De modewereld brengt een ode aan Alber Elbaz

Leestijd: 1 min

Ter afsluiting van de Parijse modeweek namen meer dan 40 ontwerpers deel aan een show die was opgedragen aan Alber Elbaz, de ontwerper die op 24 april overleed. Een emotionele ode aan één van de meest invloedrijke designers van deze tijd.

Op 5 oktober, de laatste dag van de Parijse modeweek, verzamelde de modewereld zich in de Carreau du Temple voor een defilé ter nagedachtenis van Alber Elbaz.

Onder de naam “Liefde brengt liefde” bracht deze uitzonderlijke show meer dan 40 ontwerpers samen, van Maria Grazia Chiuri tot Dries van Noten, van Stella McCartney tot Demna Gvasalia voor Balenciaga,…

Lees ook: Modeontwerper Alber Elbaz gestorven aan Covid-19.

De unieke stijl van Alber Elbaz

Elk ontwerper/merk ontwierp een silhouet als eerbetoon aan de Israëlisch-Amerikaanse ontwerper die in april jongstleden op 59-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Covid-19. Een geliefd figuur in de mode-industrie, zijn dood veroorzaakte dan ook een collectieve golf van rouw binnen en buiten de sector.

Alle kenmerkende stijlelementen van Elbaz, die hij gedurende veertien jaar aan het hoofd van het merk Lanvin en onlangs binnen het inclusieve merk AZ Factory (opgericht binnen de luxegroep Richemont) toepaste, zagen we terug op de catwalk. Het herinnerde ons eraan dat zijn stijl uitblonk in zowel krachtig als eenvoudig zijn: fuchsiaroze, strikken, onberispelijke blazers, diepzwarte tinten…

Lees ook: Alber Elbaz maakt comeback met AZ Factory.

In het tweede deel van de show onthulde het AZ Factory team 25 nieuwe silhouetten om aan te tonen dat de geest van Alber Elbaz zal voortleven. “De ode aan Alber vanavond was een magisch moment,” aldus Laurent Malecaze, CEO van AZ Factory, in een persbericht. “Talent dat talent viert is een opmerkelijk eerbetoon aan de man waarvan we allemaal zoveel hielden. We voelen ons nederig door de uitzonderlijke steun van iedereen die deelnam aan het maken van de show en door iedereen die zich aansloot bij ons voor deze historische avond.”

Bekijk hieronder een aantal van onze favoriete looks uit de show:

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Alber Elbaz, Lanvin, Paris fashion week, Ss22.