Helft sportende vrouwen heeft pijnlijke borsten door slechte beha
© adidas

Helft sportende vrouwen heeft pijnlijke borsten door slechte beha

Leestijd: 1 min

90% van de vrouwen draagt vandaag de verkeerde maat sportbeha. En het gebrek aan de juiste ondersteuning zorgt voor bewegingsgerelateerde pijn aan de borsten bij bijna de helft van de vrouwen. Niet gek, aangezien borsten die niet goed ondersteund worden tijdens het sporten dezelfde G-krachten kunnen ondervinden als een F1 coureur. Daarom lanceert adidas vandaag een nieuwe collectie sportbeha's met maar liefst 43 stijlen.

Voor de ontwikkeling van de collectie werkte het merk samen met een onderzoeksinstituut voor de biomechanica van borsten van de Universiteit van Portsmouth, om meer te weten te komen over wat er met borsten gebeurt tijdens het sporten en hoe ze ondersteund moeten worden. Wat bleek? Dat niet-ondersteunde borsten bijvoorbeeld tot wel 19 centimeter kunnen bewegen terwijl je jumping jacks doet, wat de huid ernstig kan beschadigen. Bovendien gaf bijna de helft (46%) van de ondervraagden aan dat hun borsten hen belemmeren tot het uitoefenen van een sport.

Lees ook: Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen

43 beha’s

Daar wil adidas met hun nieuwe lijn verandering in brengen. Drie jaar lang ontwikkelde en testte ze verschillende sportbeha’s, wat uiteindelijk leidde tot een nieuwe collectie van 43 sportbeha’s ontworpen met de nieuwste materiaal- en ontwerpinnovaties. De collectie bestaat uit 4 soorten sportbeha’s die je ieder weer terugvindt in 3 categorieën: low support, medium support en high support.

Lees ook: Investeren in handtassen: deze it-bag levert het meeste geld op

Online Bra Sizing tool

Geen idee welke beha het best bij jou past? Ook daar heeft het merk aan gedacht. Want uit 43 beha’s de juiste kiezen, passend bij je omvang en maat, is niet vanzelfsprekend. Daarom ontwierp adidas een online tool om vrouwen de juiste maat te helpen bepalen. Met de online Bra Sizing Tool kunnen vrouwen via een zelfmeet tutorial zichzelf meten waarbij de bh size guide nadien helpt om de perfecte pasvorm te vinden. De nieuwe collectie is verkrijgbaar vanaf 14 februari online, in winkels en via de adidas app in een uitgebreid en inclusief matenassortiment zodat elke atleet, professioneel of amateur, vrijuit en comfortabel kan sporten.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.