Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen
© Mathias Hannes

Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Een overvloed van exclusieve geuren en verzorgingsproducten met ingrediënten van een bioboerderij in Sicilië: deze beautymerken, -producten en -plekken die nieuw zijn in ons land vielen ons deze maand op.

/

Boetiek Peaufiné in Antwerpen

De Antwerpse nicheparfumerie Necessities, dat opgericht werd in 1985, breidt uit met een gloednieuwe skincareboetiek Peaufiné. De naam Peaufiné is perfect gekozen: in het Frans betekent Peaufiné tot in de puntjes verzorgd, verfijnd en opgedirkt. En dat is waar de boetiek voor wil staan: ze willen het mooiste in mensen naar boven halen, met zorg, expertise en service. Verwennerij en schoonheid gaan er hand in hand. De merken werden met zorgvuldigheid, doeltreffendheid en exclusiviteit gekozen. In de Scandinavische-Japanse geïnspireerde rekken liggen producten van o.a. Paula’s Choice, Buly 1803, Diptyque en het Belgische Delbôve. Man, vrouw, jong en oud: voor iedereen is er wat te vinden. Schoonheid heeft geen gender of leeftijd zeggen ze bij Peaufiné. En dat kunnen we alleen maar beamen.

Info: Peaufiné, Steenhouwersvest 27 in Antwerpen, www.necessities-antwerp.be

/

La Maison du Parfum, ook in Antwerpen

Ook voor parfumliefhebbers is er een nieuw adres in Antwerpen: La Maison du Parfum breidt uit en opende onlangs een tweede winkel. De nieuwe flagship store bevindt zich in de prestigieuze Leopoldstraat, naast de Botanische Tuin. La Maison du Parfum is gespecialiseerd in exclusieve geuren en home scents. De uitgebreide keuze omvat collecties van de traditionele parfumhuizen zoals Creed, Roja en Xerjoff, maar je vindt er eveneens jonge en hedendaagse parfumeurs, bijvoorbeeld Costa Brazil en Initio. Terwijl je geniet van een koffie of drankje aan de bar kan je rustig beslissen welk parfum je het meest bevalt.

Info: La Maison du Parfum,  Leopoldstraat 22 in Antwerpen, www.lamaisonduparfum.com 

/

De geursamples-box van Senteurs d’Ailleurs

De Brusselse shop Senteurs d’Ailleurs stelt graag alles in het werk om klanten te helpen net die parfum te kiezen die het beste bij hen past. Maar online adviseren over een parfum, in een wereld waarin reukzin en emotie van het grootste belang zijn, hoe doe je dat? Met een nieuw concept: de onlineshop biedt vanaf nu een service aan voor het maken van een geursamples-box. De gepersonaliseerde box biedt vijf staaltjes van originele parfums aan. De klanten kiezen zelf de parfums die ze willen ontdekken en uitproberen alvorens tot de aankoop over te gaan. De thematische box is er voor diegenen die zich willen laten begeleiden. Het team van Senteurs d’Ailleurs laat de klanten vijf door hen gekozen geuren ontdekken, uitgekozen volgens bepaalde thema’s, zoals de geurnoten van het moment of seizoensgebonden selecties. Dankzij de sampleboxen kan je testen, beoordelen en nadien kiezen.

Info: www.senteursdailleurs.com

/

Irene Forte Skincare by Beauty by Kroonen

Biologische en vernieuwende basisingrediënten geteeld op een bioboerderij in Sicilië, strenge ethische normen en uitstekende resultaten van de verzorgingsproducten: dit is een korte samenvatting van het Italiaanse merk Irene Forte Skincare, vanaf nu exclusief verkrijgbaar in het Brusselse beautywalhalla Beauty by Kroonen. Het merk is gebaseerd op het onderzoek van wetenschapper Francesca Ferri, een pionier in het medische gebruik van plantenextracten voor de behandeling van huidaandoeningen, beauty entrepreneur Forte introduceerde innoverende ingrediënten in de producten. Het assortiment omvat 18 producten, waaronder gezichtsreinigers, toners, scrubs, oliën, maskers, serums en vochtinbrengende crèmes. Het is geschikt voor alle huidproblemen, met een bijzondere focus op anti-veroudering. Het lichaamsverzorgingsassortiment omvat zes producten, waaronder lichaamscrèmes, oliën en een handcrème. Ook de gezichtsbehandelingen zijn beschikbaar bij Beauty by Kroonen.

Info: Beauty by Kroonen, Lebeau 67 in Brussel, www.shopbeautybykroonen.com  

/

De Yoga Room in Antwerpen

Brussel ging al overstag voor het concept van Yoga Room, ook Antwerpen heeft nu een nieuwe, frisse en gastvrije studio. Kwaliteitsvoorzieningen en een veelheid aan lessen gegeven door de beste leraren zijn het recept voor succes van Yoga Room. De lessen zijn ingedeeld in vijf categorieën: basis, dynamisch, hot yoga, therapeutisch en gespecialiseerd. Voor ieder wat wils, het komt er op neer een eigen stijl en het type yoga te vinden dat het meest aanspreekt op basis van de behoeften: helend, relaxatie of meer energie.

Info: Yoga Room, Museumstraat 11A in Antwerpen, www.yoga-roomantwerp.be

Lees ook: Hyaluronzuur, een beautyhype op TikTok, De beauty- en badkamergeheimen van Ikram Annouri & Hoe grijs haar een teken van empowerment werd.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.