Getest: een nacht slapen in de Savanne van de Beekse Bergen
© presse

Getest: een nacht slapen in de Savanne van de Beekse Bergen

Leestijd: 1 min

Wakker worden en meteen oog in oog staan met een giraf? Het kan! Want tegenwoordig kan je in de Beekse Bergen overnachten in een heus Safari hotel. 

/

Een ultiem vakantiegevoel ervaren met het hele gezin of een groep vrienden zonder daarvoor uren op het vliegtuig te zitten? Je moet er tegenwoordig gewoon voor naar onze noorderburen reizen. Want in het Safaripark Beekse Bergen opende deze maand een Safari Hotel. Je kon er vroeger al kamperen aan het Lake Resort of vertoeven in een bungalowpark en heel wat wilde dieren spotten.

Lees ook: Deze vijf sporten zijn deze lente het proberen waard 

Vlakbij ligt een strand met een meer om zalig in te plonzen bij warm weer. Daarnaast kan je gocarten en waterfietsen in Speelland, met een springkasteel voor de allerkleinsten. Safaripark Beekse Bergen ligt in het Nederlandse Hilvarenbeek. Met zijn 120 hectare is het het grootste dierenpark van de Benelux en sinds deze week pakt het park uit met iets nieuws: je kan er op hotel tussen de dieren.

/

Op safari

Marie Claire nam de proef op de som en testte het gloednieuwe hotel uit. Redactrice Margo verbleef een nacht in een suite van vier personen en trok een dag op auto safari. “De kamers zijn mooi en ruim en zelf vanuit de badkamer kan je de dieren zijn. Wat wel een tikkeltje spijtig was, was dat je de dieren niet écht allemaal ’s ochtends meteen kan zien staan. Wij zagen struisvogels, maar op de giraffen en neushoorns was het even wachten. Het was wel echt een betoverende ervaring.”

Meer info vind je hier.

Lees ook: KickCancer Collection brengt meer dan 100 000 euro op 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Escape.