KickCancer Collection brengt meer dan 100 000 euro op
© presse

KickCancer Collection brengt meer dan 100 000 euro op

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Van 20 tot en met 23 april, vond de eerste editie van The KickCancer Collection plaats tijdens Art Brussels. In totaal werd er meer dan 100 000 euro ingezameld voor het goede doel. 

KickCancer is een stichting die zich inzet voor de bestrijding van kanker, specifiek voor kinderen. Hun doel is om nieuwe behandelingen te vinden, bestaande behandelingen te verbeteren en ervoor te zorgen dat de ziekte nooit meer terugkomt. De organisatie werd opgericht door de ouders van Raphaël, nadat kanker voor de tweede keer werd vastgesteld bij hun zoontje.

Zij organiseerden dit jaar voor het eerst The KickCancer Collection tijdens Art Brussels. Dat is een tijdelijke kunstvoorstelling in de hoofdstad. Tijdens de tentoonstelling was er een enorme muur die vol hing met kunstwerkjes zo groot als een postkaart. Die werden gedoneerd door meer dan 200 getalenteerde kunstenaars. Ze werden allemaal voor dezelfde prijs en anoniem verkocht. De koper wist dus pas achteraf, wie het kleine meesterwerk had gemaakt.

Presse

Lees ook: Hoe sport een instrument kan zijn voor verandering en meisjesrechten

/

Geslaagde eerste editie

De actie bracht dus meer dan 100 000 euro op voor het goede doel. Hiermee kan er nog meer gezocht worden naar nieuwe en betere behandelingen. “Het is superleuk om te zien hoe een origineel kunstwerkje in postkaartformaat zoveel impact kan hebben. De KickCancer Collection is een schitterende mix van toegankelijke hedendaagse kunst en het ondersteunen van een goed doel. Dat kunstliefhebbers niet wisten welke kunstenaar er achter het kunstwerkje zat tot op het moment van aankoop bracht extra speelsheid en suspense. Het resultaat is ronduit fantastisch: meer dan 100.000 euro voor kinderen met kanker. Kortom, KickCancer heeft aan alle bezoekers van Art Brussels laten zien wat Small art with a big heart betekent. Wij kijken alvast uit naar een volgende editie van de KickCancer Collection”, zegt Delphine Heenen, de oprichtster van KickCancer.

Lees ook: Moedige getuigenissen in nieuwe film ‘Vrouwen van Nu’

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kickcancer.