Deze vijf sporten zijn deze lente het proberen waard
© Unsplash

Deze vijf sporten zijn deze lente het proberen waard

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

De lente is terug in het land. Nu is het dus extra leuk om je sportieve gewoontes terug op te nemen of om eens iets anders te proberen. Misschien wordt een van deze sporten jouw nieuwe hobby?

Pilates

We hadden het hier ook al over de voordelen van pilates. Het lijkt op yoga, maar pilates focust zich meer de kracht en het evenwicht van je lichaam. Je kan de sport altijd en overal uitoefenen, het enige wat je nodig hebt is een matje. Je kan ook lessen volgen bij een fitness. Zij maken misschien gebruik van toestellen, beter bekend als ‘reformer pilates’.

/

Rope skipping

Rope skipping is de gevorderde versie van touwtjespringen. Met weinig materiaal heb je toch een intensieve workout achter de rug. Online vind je heel wat workouts die je kan volgen. In begin kan je misschien wat moeite hebben met sommige oefeningen, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Oefening baart kunst!

Lees ook: De methodes die écht werken om meer energie te krijgen

/

Spinning

Spinning is een effectieve workout. Doordat rustig fietsen afwisselt met stevig doortrappen, zal je je conditie in no-time zien verbeteren. Daarnaast heb je ook veel plezier aan zo’n workout. De instructeurs zijn meestal enorm motiverend en door de muziek voelt het aan als een mini-feest! Nadeel: je kan het niet zomaar thuis doen en moet je dus verplaatsen naar de lessen.

/

Rolschaatsen

Rolschaatsen was tijdens de coronalockdown al een hype. Als je wandelen, lopen of fietsen even beu bent, is dit de ideale oplossing. Je kan je innerlijke kind loslaten terwijl je een frisse neus haalt. Wees wel voorzichtig, want een valpartij is snel gebeurd…

Lees ook: Is er een verband tussen IVF en sport?

/

HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Meestal bestaat de workout uit verschillende ronden van een reeks krachtoefeningen die je snel na elkaar uitvoert. De meeste fitnessen bedieden HIIt-groepslessen aan, maar op YouTube vind je talloze gratis workouts die je gewoon thuis kan volgen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Sport.