Nieuwe Spotify-tool voorziet jou van de juiste deuntjes tijdens het sporten
© Photo by Geert Pieters on Unsplash

Nieuwe Spotify-tool voorziet jou van de juiste deuntjes tijdens het sporten

Door Nathalie Van Laer
Leestijd: 1 min

Jouw volgende workout wordt een stuk leuker met de nieuwe tool van Spotify, Soundtrack Your Workout. Na het beantwoorden van een paar simpele vragen, krijg je een gepersonaliseerde afspeellijst die helemaal afgestemd is op jouw workout. Gedaan met ellenlang zoeken naar de perfecte playlist voor tijdens je sportsessies.

De juiste deuntjes geven je tijdens het sporten vaak dat ene duwtje in de rug om toch nog die extra kilometer of set buikspieroefeningen af te ronden. Een goede playlist is dus vaak dé motivatie die je nodig hebt tijdens het sporten. Workout playlists doen het dan ook goed bij Spotify-luisteraars over de hele wereld, dat vertelt Shanon Cook, Trend Expert van Spotify. “In de huidige tijd vinden zij meer dan ooit creatieve manieren om actief en gezond te blijven.”

Vragenlijst gepersonaliseerde Spotify-playlist

pers

/

Motivatieboost in no time

Ben jij je workout playlist beu of heb je geen inspiratie voor een nieuwe afspeellijst? Of misschien wil je simpelweg geen tijd verliezen met het samenstellen van je eigen muziek? Goed nieuws, want Spotify lanceert nu de interactieve dienst Soundtrack Your Workout. Via deze nieuwe tool stel je in een knip een gepersonaliseerde playlist samen die volledig is afgestemd op jouw workout. “Met het eenvoudig aanbieden van nieuwe gepersonaliseerde workout playlists via Soundtrack Your Workout, geven we luisteraars die wel wat inspiratie kunnen gebruiken in een oogwenk een boost aan motivatie”, aldus Cook.

Vragenlijst gepersonaliseerde Spotify-playlist

pers

/

Playlist volgens jouw workout behoeftes

Hoe werkt het precies? Je beantwoordt een paar simpele vragen, bijvoorbeeld over de lengte en intensiteit van je workout, welk type workout je doet, en of je alleen sport of met workout buddies. Vervolgens stelt Spotify je persoonlijke playlist samen volgens jouw workout behoeftes.

Voor iedere soort workout is er wel een playlist beschikbaar. Voor de sportievelingen die graag zowel muziek als podcasts beluisteren tijdens het zweten, zijn er de ‘mixed media’ playlists. Jouw sportsessies worden vanaf nu een stuk leuker!

Geen zin om een vragenlijst te beantwoorden? Je kan ook sporten op de Spotify-playlist van Michelle Obama

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – De 7 beste yoga-apps voor thuis (of onderweg), Zalando lanceert eerste social distancing sportcampagne ooit

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Muziek, Sport, Spotify.