Fiskeskur, het eerste visrestaurant op ‘t Eilandje in Antwerpen
© Sander Buijs

Fiskeskur, het eerste visrestaurant op ‘t Eilandje in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Antwerpen mag deze winter een gloednieuwe restaurantconcept verwelkomen op ’t Eilandje. Nikolaj Kovdal, medeoprichter van bekende concepten zoals Fiskebar, Østerbar en Bar Noord, transformeert samen met Sen Kulanthaivelu het oude douanegebouw tot een uniek visrestaurant.

’t Eilandje in Antwerpen staat al jaren bekend om zijn maritieme identiteit dankzij het Museum aan de Stroom en het Red Star Line Museum. Een visrestaurant aan de dokken en de oude haven bleef tot nu toe echter uit. Maar daar komt binnenkort verandering in! De komende 10 jaar zal Fiskekur, Deens voor vissershutje, deel uitmaken van de Antwerpse skyline in het historische douanegebouw.

Back to basics

De twee oprichters van Fiskeskur keren back to basics met een uniek concept. Centraal in het restaurant staat namelijk de open keuken met een open vuur en een rocket stove, die tegelijk zal dienen als broodoven en als verwarming voor de gasten. Het menu van het gloednieuwe visrestaurant zal zich elke dag tot week laten inspireren door de vangst van de dag en de lokale oogst van de boeren.

Qua interieur probeert het duo zoveel mogelijk de authentieke sfeer van het douanegebouw te behouden. Naast het gebouw komt ook een verwarmde tent, zodat je ook buiten kan genieten van de atmosfeer van de haven. Bij Fiskeskur staat een ongedwongen sfeer aan een betaalbare prijs centraal: “Er zijn meer dan 200 zitplaatsen en reserveren is niet mogelijk, we willen dat iedereen op elk moment kan binnenspringen voor een lekker hapje”, aldus Kovdal.

Fiskeskur is geopend vanaf eind december of begin januari op de Kattendijkdok-Oostkaai te Antwerpen. Het restaurant zal 7 dagen per week open zijn van 12u tot 23u.

Meer lezen? Coffeelabs lanceert nieuwe foodspot in Antwerpen: MidoriHotspot: DaCocktails & jazz bij Bar A in BrusselFood District: Brussel verwelkomt eindelijk zijn eerste foodmarket

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Antwerpen, Fiskeskur, Restaurant, Vis.