Filmtip: Minions – Hoe Gru superschurk werd
©

Filmtip: Minions – Hoe Gru superschurk werd

Leestijd: 2 min

Het is zover. Op 6 juli komt er een nieuwe film in ‘s werelds grootste animatiefranchise en verschijnen Gru en zijn minions terug in ‘Minions: Hoe Gru superschurk werd’. Het verhaal van een jonge Gru en zijn iconische gele vriendjes die er alles aan doen om deel uit te maken van de bende superschurken Vicious 6, een absolute aanrader!

Ook ‘Despicable Me 4’ is in aantocht, maar die wordt pas in de zomer van 2024 verwacht. Gelukkig hoeven fans van Gru en de Minions niet langer op hun honger te zitten dankzij de nieuwste film ‘Minions: Hoe Gru superschurk werd.

Jonge Gru

Het verhaal keert deze keer terug naar de jeugd van Gru – de voor een Oscar genomineerde Steve Carell – wanneer hij in 1970 als 12-jarig jongetje in een buitenwijk plannen smeedt om de wereld te veroveren. Dat loopt eerst niet zomaar van een leien dakje. Tot de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en het nieuwe personage Otto, op Gru’s pad komen. De onverwachte vrienden bundelen hun krachten en bouwen samen hun eerste schurkenhol, wapens en bereiden ze hun missies voor.

Jonge Gru wilt dan deel uitmaken van een beruchte groep superschurken, de zogenaamde Vicious 6, die hun leider – de legendarische vechtsporter Wild Knuckles – lozen. Maar de Vicious 6 is niet onder de indruk van de kleine wannabe. Toch is Gru ze te slim af, en dat maakt de leden van de Vicious 6 woest. De jonge Gru is nu de aartsvijand van het criminele topteam. En als hij op de vlucht slaat, proberen zijn trouwe gele vriendjes hem kung fu te leren om hem te redden. Gru realiseert zich daardoor dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

Topcast

Naast spectaculaire en humoristische actiescènes heeft ‘Minions: Hoe Gru superschurk werd’ een geweldige nieuwe cast: onder wie de Vicious 6: Taraji P. Henson, de kalme en kordate leider Belle Bottom die haar heupketting kan inzetten als dodelijke discobalslinger. Ook de iconische acteur Jean-Claude Van Damme doet mee als de nihilistische Jean Clawed die een gigantische robotklauw als arm heeft. Lucy Lawless speelt de gevreesde Nunchuck die levensgevaarlijke nunchucks verbergt. Dolph Lundgren is de Zweedse rolschaatskampioen Svengeance die zijn vijanden verslaat door spin kicks met zijn vlijmscherpe skates. En last but not least: acteur Danny Trejo als Stronghold die reusachtige (en voor hemzelf wat onhandige) ijzeren handen heeft.

In de film spelen ook Russell Brand als de jonge Dr. Nefario, een gestoorde geleerde in de dop, en Michelle Yeoh als Meester Chow, een acupuncturist die bizar goed is in kungfu.

Oscarwinnaar Julie Andrews speelt de rol van Gru’s frustrerend egocentrische moeder. Aan deze nieuwe spin-off werken de oorspronkelijke makers van de franchise mee. Zo is de film geproduceerd door visionair Chris Meledandri, Janet Healy en Chris Renaud. De film is geregisseerd door Kyle Balda die ook Despicable Me 3 en Minions regisseerde, en hij wordt daarin bijgestaan door Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan del Val (The Secret Life of Pets-films). Met de iconische stem van Pierre Coffin als de Minions en een fantastische jaren 70-soundtrack van legendarische muziekproducent en Grammy-winnaar Jack Antonoff.

Minions: Hoe Gru superschurk werd – vanaf 6 juli in de bioscoop.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.

www.sonypictures.be

LEES OOK:

Knokke-Heist: 5 shopadressen voor de zomer

Sani Resort: het summum van luxe

De mooiste badpakken en bikini’s voor deze zomer

Commercieel team De artikels van >

Tags: Animatiefilm, Film, Films, Mini.