Expo Horst is een ode aan vleselijkheid en al de rest wat we moesten missen
© rv

Expo Horst is een ode aan vleselijkheid en al de rest wat we moesten missen

Leestijd: 1 min

Pas binnen twee maanden vindt Horst Festival plaats, maar er is nu al wel de expo 'Flying on the Raven's Wing'. In de Asiat-site in Vilvoorde staan deze zomer een reeks (inter)nationale kunstwerken in het teken van datgene dat we het meest moesten missen tijdens de lockdowns: vleselijkheid en menselijk contact. 

/

Flying on the Raven’s Wing is een cross-disciplinaire tentoonstelling waarin video, audiovisuele interventies, beeldhouwkunst en installatie samenkomen. Het thema van dit jaar is de afstand die we verplicht moesten ervaren tot het lichamelijke. Vrijende, dansende, knuffelende, trippende en protesterende lichamen: de kunstenaars laten ze allemaal aan bod komen.

Horst expo

“Na een jaar waarin onze interacties en ons zelfgevoel veelal bestonden uit online ontmoetingen en digitale avatar-achtige representaties, viert de tentoonstelling Horst de rauwe vleesheid van het menselijk lichaam”, vertelt Evelyn Simons, curator van Horst Arts & Music. Een daarbij vooral het concept van lichamen in alliantie als een manier om empathie, solidariteit en gemeenschap af te dwingen. Deze begrippen verkennen we door samen te werken met kunstenaars wier praktijken een grote verscheidenheid aan media en onderzoek omvatten. Verschillende werken zijn het resultaat zijn van participatieve projecten of fungeren op zichzelf als een ontmoetingsplaats.”

Lees ook: Zomerexpo Belgicart presenteert selectie van minder bekende kunstenaars.

De Asiat-site, het braakliggende militaire domein in Vilvoorde, doet met zijn afbrokkelende muren en overgroeide daken perfect dienst als locatie voor deze expo. Het is al de tweede keer dat Horst hier neerstrijkt. De stad Vilvoorde hoopt met initiatieven als deze verloederde plekken in en rond de stad een nieuwe bestemming te geven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Horst (@horstartsandmusic)

/

Deelnemende kunstenaars

Aan Flying on the Raven’s Wing nemen de volgende kunstenaars deel: Aline Bouvy (BE), Daan Gielis (BE), Leopold Banchini (CH), Rotor (BE), Sonia Gomes (BR), Rashid Johnson (US), Tarek Lakhrissi (FR), Grace Ndiritu (UK/KE) en Marinella Senatore (IT), gecureerd door Evelyn Simons (BE).

Van 11/07 tot 05/09, ASIAT-site, Vilvoorde. Meer info op de website

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cultuur, Exposities, Horst, Tentoonstellingen.