Dit zijn nu al de 12 mooiste horloges van 2021
© Pierre Debusschere voor Komono

Dit zijn nu al de 12 mooiste horloges van 2021

Leestijd: 1 min

Een mooi horloge aan je pols is de finishing touch van elke outfit. Marie Claire ging op onderzoek en verzamelde 12 stijlvolle exemplaren. 

Een quartz, mechanisch of geconnecteerd horloge?

Het horloge is ondertussen een eeuwenoud accessoire dat door de jaren heen sterk is geëvolueerd. Je vindt vandaag bijgevolg horloges in verschillende vormen. Uiteraard kan je op elk exemplaar het uur aflezen, maar daarnaast zijn er heel wat verschillen.

  • Het handmatige mechanische horloge: dit horloge zonder batterij moet je zelf handmatig gaan instellen en regelmatig bijwerken. Het is echter wel heel stevig en heeft een zekere vintage charme.
  • Het quartz horloge werkt op een batterij die soms vervangen moet worden, of op zonne-energie, afhankelijk van het type.
  • Het hybride horloge: een hybride heeft een traditionele wijzerplaat, maar je kan het ook verbinden met je smartphone via Bluetooth.
  • De smartwatch: een smartwatch heeft verschillende functies bovenop het uur. Zo kan het bijvoorbeeld je hartslag meten of kan je er muziek op beluisteren.

Shop hieronder 12 van onze favoriete horloges op de markt:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 15 x kapselinspiratie van de supermodellen uit de jaren 90 & 15 x juwelen die de finesse van je look bepalen.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Horloges, Juwelen, Mode.