Een antwoord op de meest gestelde vragen over het vrouwelijk orgasme
© unsplash

Een antwoord op de meest gestelde vragen over het vrouwelijk orgasme

Door Niamh McCollum  & Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Vandaag is het 'International Female Orgasm Day'. Dé perfecte dag om het vrouwelijk orgasme in de kijker te zetten. Dr. Vooght geeft een antwoord op de meest gestelde vragen over het vrouwelijk orgasme. 

/

1. Wat is een orgasme?

Een orgasme of klaarkomen is een hoogtepunt en gevoel van ontlading dat je ervaart als je seksueel gestimuleerd wordt. Je kunt dan even helemaal van de wereld zijn door het heerlijke gevoel. Volgens dr. Vooght komt er seksuele spanning vrij die wordt gekenmerkt door spiersamentrekkingen in de bekken, een gevoel van euforie en een overstroming van endorfines in onze bloedbaan. Klinkt goed, toch?

Lees ook : Hôtel Belles Rives: Slapen in dé Art Deco parel van de Franse Rivièra

Hoewel het kan worden geassocieerd met een reproductieve functie, zoals ejaculatie, onthult Dr. Vooght dat we nog steeds niet de werkelijke reden weten waarom we ze hebben. Zolang het goed aanvoelt, zullen we maar geen verdere vragen stellen, zeker?  

/

2. Waarom kom je lastig of niet klaar?

Volgens dr. Vooght zijn er verschillende redenen waarom sommige mensen geen orgasme kunnen krijgen. Sommige hebben zelfs een hoger niveau van stimulatie nodig dan een mens kan produceren, wat betekent dat seksspeeltjes een uitstekend alternatief kunnen zijn. In andere gevallen hebben sommige mensen gewoon nog niet gevonden wat voor hen werkt.

Geef jezelf de toestemming om je lichaam te verkennen door middel van solo-seks, zo leer je je lichaam kennen én leer je je ultiem genot vinden. – Vooght

Ook een slechte gezondheid, medicijnen en stress kunnen orgasmes afremmen. Als je denkt dat één van deze problemen je seksleven beïnvloeden, neem dan contact op met je huisarts voor verder persoonlijk advies.

/

3. Hoe kan ik een orgasme krijgen door penetratie?

Eerst en vooral helpt masturbatie met jezelf zeker en vast. Zoals dr. Vooght eerder aanhaalde, is het goed om je eigen lichaam te leren kennen om zo te weten te komen wat je leuk vindt en wat niet.

“Denk eens na… Ben je eerder een clitorale orgasmer of een g-spot orgasmer?”, zegt dr. Vooght. “Allebei of juist geen van de twee zijn ook geschikte antwoorden. Concentreer je op de bewegingen en intensiteit die je leuk vindt. Pas het toe op de seks met je partner. Het vereist wel dat je een beetje moedig bent en een openhartig gesprek hebt met je partner. Seks gaat over wederzijds plezier, dus in principe zou je partner dit ook willen weten van jou.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Regards Coupables (@regards_coupables)


/

4. Hoe lang duurt het vrouwelijke orgasme?

Een vrouwelijk orgasme duurt gemiddeld 6-20 seconden. Maar wees niet verbaasd als het langer aanvoelt. 

/

5. Wat gebeurt er als een vrouw een orgasme krijgt?

Om te begrijpen wat er gebeurt tijdens een orgasme, zegt dr. Vooght dat we het hele proces dat het lichaam doormaakt, moeten begrijpen: “Als we voor het eerst worden blootgesteld aan seksuele prikkels, beginnen we opgewonden te raken. Onze hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan omhoog en we krijgen een grote bloedstroom naar de geslachtsdelen, waardoor ze veel gevoeliger worden.”

Als we onze erogene zones beginnen te stimuleren, beginnen onze bekkenbodemspieren blijkbaar ritmisch te trillen, terwijl de clitoris en tepels rechtop gaan staan ​​en de vagina steeds meer vochtiger wordt. Dr. Vooght zegt dat sommige mensen zelfs ‘rood’ kunnen worden door de verhoogde bloedstroom, waardoor de schaamlippen er donkerder gaan uitzien.

Ze voegde eraan toe: “Er wordt aangenomen dat van zodra deze samentrekkingen van de bekkenbodemspieren een bepaalde frequentie krijgen, er een explosie van endorfines en ‘happy‘ hormonen zijn die je het tintelende euforische gevoel geven.”

Wauw, heb jij nu ook zin in seks?

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – 7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen

Lieselot Luykx De artikels van >

Tags: Masturbatie, Orgasme, Seks, Seksspeeltje.