Editor’s Pick: Love Stories x Yuma Labs
©

Editor’s Pick: Love Stories x Yuma Labs

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag lichten we de samenwerking uit tussen Love Stories en Yuma Labs.

/

Het Nederlandse lingeriemerk Love Stories is een samenwerking aangegaan met het Belgische merk Yuma Labs. Het Antwerpse label – je kent het merk misschien nog onder de oude naam: W.R.YUMA – verkoopt circulaire zonnebrillen. Lees: monturen van gerecycleerde PET-flessen die na gebruik volledig terug uit elkaar kunnen worden gehaald zodat er geen afval is. Ook Love Stories zet al een tijdje in op duurzaamheid, zo gebruiken ze bijvoorbeeld minstens 50% gerecycleerde garen in de collecties, verkopen ze onverkochte stock door in archiefwinkels en verzenden ze pakjes in FSC®-gecertificeerd papier.

Lees ook: Met deze travel kits vertrek je zorgeloos op vakantie.

De zonnebrillen van Love Stories x Yuma Labs zijn gemaakt van bioacetaat en een acetaat van brillenproductieresten die worden ingezameld, gerecycled en hergebruikt. Dit vermindert de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk in vergelijking met traditionele productie. De collectie bestaat uit twee modellen: de Iggy, een rond en vierkant montuur in de stijl van de jaren ’70, en de Venice, die is geïnspireerd op het iconische pilotenmontuur. De brillen zijn elk in twee kleuren verkrijgbaar.

“Het is altijd mijn visie geweest om een totale vakantielook te creëren – en een vakantiegarderobe is niet compleet zonder zonnebril”, zegt Marloes Hoedeman, oprichter en creatief directeur van Love Stories. “Onze Love Stories zonnebrillen zijn makkelijk te mixen en matchen met elke outfit, terwijl ze je ogen beschermen tegen schade door de zon. Ze zetten de sfeer voor je zomer en voegen een speels, gedurfd statement toe aan je bikini’s, cover-ups en meer.”

Het Love Stories-team nam plaats achter de tekentafel, het Antwerpse Yuma Labs zorgde voor de productie. De samenwerking toont (nogmaals) aan dat je als bewuste consument niet moet inboeten aan stijl als je kiest voor een duurzaam item.

De brillen zijn nu online te koop en in de winkels van Love Stories voor € 120 per paar.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Editor's pick, Love Stories, Yuma labs.