Bon voyage: reis licht met deze travel kits
©

Bon voyage: reis licht met deze travel kits

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Beautyliefhebbers die ook graag reizen, komen vaak voor een dilemma te staan: hoe kunnen ze hun gigantische beautycollectie zo inperken dat ze in een kleine handbagage past?

/

Hoewel de regels voor handbagage al jaren meegaan en redelijk eenvoudig zijn, vergeten we ze vaak wel een keer. En zo worden dure parfums, noodzakelijke zonnecrèmes of favoriete shampoos tijdens de veiligheidscontroles soms voor onze ogen in de vuilnismand gegooid. Gelukkig zijn er meer en meer cosmeticaproducten verkrijgbaar in handige reisformaten, van douanevriendelijke geuren tot miniatuur make-up. Onze tips en favorieten.

Check en dubbel check de regels

Nog even de regels op een rijtje: als je een vliegtuig op wil, dan mag je maximaal 10 vloeistof bevattende verpakkingen in je handbagage meenemen. Flacons, zalfjes en potjes mogen niet meer dan 100 milliliter bevatten, moeten in een doorzichtig zakje worden gestopt en bij de veiligheidscontrole worden afgegeven. Raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen voor je incheckt. Zeker als je met een  low-cost maatschappij reist.

/

Slim pakken

Maak een zorgvuldige selectie van wat je nodig hebt tijdens je trip. Ga tijdens een strandvakantie voor een gestroomlijnde skincareroutine en een minimalistische make-up look. Laat foundations en glossy lipsticks thuis. Koop zoveel mogelijk multifunctionele producten zoals een shampoo en conditioner in één, een concealer die ook als BB-crème gebruikt kan worden of een cream blush die mooi op de lippen kan. Als je toch een belangrijk item vergeet, shop dan in een lokale supermarkt of parfumerie. Wie weet leer je wel een leuk nieuw merk kennen.

Lees ook: Ga zonder make-up de zomer in

Geen zuurstof of zonlicht

Goed advies van het Amerikaanse cosmeticamerk Paula’s Choice. “Wist je dat het overgieten of decanteren van producten in kleine flesjes en potjes de werking tegengaat?”, zeggen hun experten. “De verpakkingen van mini’s zijn, net als bij full size producten, zo ontworpen dat er geen zuurstof en zonlicht bij kan komen. Dit zorgt ervoor dat de werking van de producten niet verloren gaat. Wanneer je producten overgiet in een potje komen deze elke keer bij het openmaken in aanraking met zuurstof. Zo gaan ze oxideren. De bacteriën van je vingers, die in het potje komen, zorgen er op hun beurt ook voor dat de producten minder goed werken. Als de werking van de actieve ingrediënten achteruitgaat, ben je dus minder goed beschermd.”

Onze favorieten

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty.