Editors Pick: Essentiel Antwerp x WECANDANCE
© Essentiel Antwerp

Editors Pick: Essentiel Antwerp x WECANDANCE

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de samenwerking tussen Essentiel Antwerp en WECANDANCE in de kijker. 

/

De tiende editie van zomerfestival WECANDANCE wordt bij Essentiel Antwerp gevierd met een unieke colab. Het festival, bekend voor haar mix van elektronische muziek en mode, brengt dit jaar een ode aan de bijzondere setting op het strand met het thema ‘Sea Sand & Sun’, en gaat door 5-6 en 12-13 augustus 2023 in Zeebrugge.

Lees ook: Gestreepte hemden zijn ideaal voor deze tussenin-temperaturen

Voor de samenwerking werden enkele extravagante stukken ontworpen in zeer beperkte oplage, waaronder een transparante top met strass steentjes (€ 165), verkrijgbaar online en in de winkels van Antwerpen (Huidevetterstraat 57-59), Gent (Henegouwenstraat 2), Brussel (Rue Jean Stas 18) en Knokke (Kustlaan 146A & Kustlaan 70). In deze winkels wordt ook een speciale selectie van bestaande stukken getoond, om de ideale festival look te shoppen.

/

Mermaid core

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESSENTIEL ANTWERP (@essentielantwerp)

WECANDANCE koos dit jaar voor het thema: ‘Sea, Sand & Sun’, en dat werd bij de collectie in het achterhoofd gehouden. “Denk aan mermaidcore door een zee van tinten te mengen: ivoor, blauwgroen en zachtroze. Meng vloeiende, transparante silhouetten, iriserende en lichte stoffen met glinsterende schelpen, satijn en pailletten om de zee na te bootsen”, vertelt Creative Director WECANDANCE, Laura Praet.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: WECANDANCE.