4 tips voor de perfecte apéro time
© Ginzu

4 tips voor de perfecte apéro time

Leestijd: 2 min

Een paar wijntjes en wat tapas op tafel smaken natuurlijk altijd bij het aperitief, maar wat dacht je van deze originele recepten en drankjes om dit ‘21st of July-weekend’ onvergetelijk mee te maken. Al helemaal handig wanneer er onverwachts vrienden voor je deur staan. Deze klassiekers met een twist hebben alles in huis voor de perfecte apéro time.

/

Onze favoriet:

Cheers, my dears

Ginzu

Ginzu is een prachtig aperitief dat door Bôtan Distillery op de markt werd gebracht als kant-en-klaar alternatief voor een Aperol Spritz. Geen tijdverlies meer in de keuken, maar gewoon inschenken en genieten van dit heerlijke drankje met frisse citrus – mandarijn – en gembernoten. Het zoete aroma van Jamaicaanse bessen rondt het smaakpalet af. Met slechts 20 calorieën per portie is het ook meteen een gezond aperitief en een bron van antioxidanten.

Om te serveren moet Ginzu ijskoud in een wijnglas worden geschonken, met een extra verfrissend effect door het glas te vullen met ijsblokjes. Een schijfje sinaasappel erbij en klaar om te serveren.

€ 19,90, te koop op de webshop van Bôtan Distillery 

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/tournee-minerale-10-lekkere-alcoholvrije-dranken/

The Best of the rest:

/

Meet Flora Adora:

Hendrick’s Flora Adora

Een verfrissende bloemengin uit het Cabinet of Curiosities van Hendrick’s.

De basis van de nieuwe Flora Adora gin is een bloemeninfusie op basis van jeneverbes en koriander, ondersteund door een heldergroene noot en zalig zoete bloementoetsen. De gin smaakt heerlijk met tonic en een schijfje komkommer, maar doet het ook bijzonder goed in een Wildgarden Cup – een mix van verse munt, verfrissende komkommer en sappige frambozen, aangelengd met tintelfrisse citroenlimonade.

€ 47,95 (70cl), te koop bij de betere drankenhandel en in de supermarkt.

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/de-favoriete-martini-cocktails-van-de-redactie/

/

Louise’s wraps met frisse watermeloensalsa

Crisp

Online versmarkt Crisp nodigt op geregelde basis een culinaire smaakmaker uit om leuke recepten met ons te delen. Deze zomer is dat Louise de Brabandare, foodstylist en kookboekauteur. Louise komt met deze Mexicaanse pico de gallo, maar met een twist. De experimentele wraps zetten watermeloen in de picture, verwerkt in een salsa met tomaat, chili, koriander en limoen.

Hoe je deze fantastische binnenkomer nu zelf maakt, gaan we hier niet verklappen. Daarvoor moet je op de Crisp-app zijn. Enjoy!

/

Snack Attack

Oil & Vinegar

Liever apéro time aan tafel? Ga dan voor deze snelle hap bij Oil & Vinegar:

Taralli zijn kleine, krokante snacks uit de regio Puglia in Italië. Qua structuur lijken ze op een soepstengel, maar dan in de vorm van een ring. De oorsprong van het recept gaat terug tot de jaren 1400. De inwoners van Puglia kwamen met creatieve oplossingen door producten te combineren die altijd in elke voorraadkast aanwezig waren: bloem, extra vierge olijfolie, zout en witte wijn. En zo ontstond de taralli.

Vandaag wordt het vooral gegeten als snack. Perfect voor op de aperitiefplank of om te serveren bij soep of salades!

4,95 euro per zakje bij Oil & Vinegar.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.