Editor’s Pick: de Wolvis pop-up in Antwerpen
© Studio NuNu

Editor’s Pick: de Wolvis pop-up in Antwerpen

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de pop-up van Wolvis, Cîme, Annelies Timmermans en King Comf in de kijker.

/

Wolvis slaat de handen in elkaar met drie Belgische merken voor de feestdagen. Samen met skincaremerk Cîme, handtassenlabel Annelies Timmermans en ‘haute-comfort’ kledinglijn King Comf opent het breigoedlabel een pop-up store in Antwerpen.  Tot 30 december kan je er terecht voor originele, kleurrijke cadeaus uit eigen land.

“Kerst gaat om gezelligheid, samenzijn en cadeautjes. Daarnaast vinden we het als Belgische merken ook belangrijk om elkaar beter te leren kennen en te ondersteunen. We maken ook graag tijd voor échte ontmoetingen met onze klanten en doen dat deze keer pal in het bruisende hart van Antwerpen in volle kerstsfeer”, zegt Griet Depoorter van Wolvis.

Artistieke wol

Breigoedlabel Wolvis is vooral bekend om zijn limited edition sjaals van zachte merinowol. Ontwerpster Depoorter weet verrassende kleuren te combineren op een poëtische manier, wat haar stuks tot gewilde winter essentials maakt. In de pop-up store vind je ook de vesten, mutsen, wanten en sokken van de huidige wintercollectie, en de vier sjaals uit de samenwerking met (woord)kunstenaar Maarten Inghels zijn te koop in Antwerpen.

Match made in Belgium

De samenwerking tussen de vier Belgische merken kwam natuurlijk tot stand. “Annelies Timmermans vond enkele leegstaande panden in het centrum van Antwerpen. Na wat rondbellen hadden we een groepje van vier toffe merken met producten die elkaar perfect aanvullen. Ik zie dit als een experiment, en daar hou ik wel van: concepten uittesten en tegelijk klanten ontmoeten voor een babbel. Met een eigen webshop en vooral winkels als klanten, krijg ik niet zo vaak rechtstreekse feedback, en daar ben ik wel benieuwd naar”, aldus Depoorter.

Bij Cîme kan je terecht voor biologische skincare, kwaliteitsvolle producten met natuurlijke ingrediënten uit de Himalaya. Van dag- en nachtcrème tot bodylotion en giftboxen met hun bestsellers, zoals de Honestly Ageing producten of de L’huile by Cîme. Annelies Timmermans maakt praktische en verfijnde handtassen, geïnspireerd door haar liefde voor Italiaans vakmanschap en het Belgisch conceptueel erfgoed. King Comf ontwerpt onder andere kleurrijke kimono’s, kussens en plaids geproduceerd in Portugal uit restjes van luxestoffen. Ook de andere stuks uit de collectie, van jurken en rokken tot sjaals en schoenen, zijn tijdloos en uniek.

De pop-upruimte is geopend van tot 30 december, Wiegstraat 12 in Antwerpen.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Antwerpen, Belgische mode, Collab, Fashion, Hotspots, Mode, Shopping.