Editor’s Pick: de samenwerking tussen Oliver Peoples & KHAITE
© Pers

Editor’s Pick: de samenwerking tussen Oliver Peoples & KHAITE

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de collab tussen Oliver Peoples en KHAITE in de kijker. 

/

Zonnebrillen heb je nooit te veel. Of dat vinden wij op de redactie van Marie Claire alleszins. De monturen van de samenwerking tussen Oliver Peoples en het New Yorkse KHAITE zouden we deze lente maar wat graag op onze neus zetten.

Lees ook: Editor’s Pick: de collab tussen Longchamp x D’heygere

De collectie bestaat uit drie zonnebrillen, in telkens vijf uitvoeringen, die eruit springen door de uitgepuurde ontwerpen en subliem Italiaans vakmanschap. En het vintage geïnspireerde kleurenpalet maakt ons helemaal weerloos.

Oliver Peoples x KHAITE

Pers

Oliver Peoples x KHAITE

“Oliver Peoples staat synoniem voor een tijdloze esthetiek die vakmanschap boven logo’s en trends stelt. Beide merken vonden een gelijke in elkaar als het aankomt op een elegante stijl die altijd relevant zal zijn”, aldus Rocco Basilico, CEO van Oliver Peoples.

De drie monturen in de collectie zijn telkens verkrijgbaar in vijf kleurencombinaties. Neutrale tinten als zwart, bruin en roodbruin worden aangevuld met opvallende kleuren als optisch wit en helder rood – deze laatste is een levendige lippenstifttint die terugkomt in het etui waarin de brillen zitten. Catherine Holstein, oprichter en creatief directeur van KHAITE: “We verwerkten onze visie in deze collectie – met verschillende vormen en kleuren die elke zonnebril op en top KHAITE maken. Dat was enkel mogelijk dankzij de uitzonderlijk hoogwaardige materialen en de artisanale technieken van Oliver Peoples.”

 

De limited edition KHAITE x Oliver Peoples collectie was voor het eerste te zien op de herfst-winter 2023 show in februari in New York en is nu verkrijgbaar op de webshop van KHAITE en die van Oliver Peoples.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Editor's pick.