Editor’s Pick: de eerste collectie van het Belgische merk Botan
© Botan

Editor’s Pick: de eerste collectie van het Belgische merk Botan

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag lichten we de eerste collectie van het Belgische merk Botan uit. 

/

Joeri Van Campenhout heeft Belgische ouders, maar werd geboren in Florida en bracht zijn jeugd door in verschillende Europese landen. In 2010 trok hij naar Antwerpen om er mode te studeren aan de Academie. In 2015 studeerde hij daar af om vervolgens aan de slag te gaan als senior embroidery designer bij Dries Van Noten. Na zes jaar en in volle pandemie besloot hij samen met zijn hartsvriendin Laurence de Sadeleer zijn eigen merk Botan uit de grond te stampen.

Lees ook: Maak kennis met de 12 masterstudenten van de Antwerpse Modeacademie.

Met Botan bieden de twee kleurrijke ontwerpen aan om te dragen op uitbundige soirees onder het genot van een glas champagne of voor dagen op het strand om in stijl te genieten van de zonsondergang. De eerste collectie staat volledig in het teken van glamour en vrijheid, met jurken, rokken en tops bezet met pailletten. Alle stuks zijn met de hand geborduurd door vakmensen in Indië.

De eerste collectie van Botan is online te koop en bij Renaissance in Antwerpen en Sketch in Knokke. Een tweede deel wordt in november verwacht. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische mode, Editor's pick.