Editor’s Pick: de donutvormige poefs van Sabine Marcelis x Hem
© Erik Lefvander voor Hem

Editor’s Pick: de donutvormige poefs van Sabine Marcelis x Hem

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

Titia Hahne voor Hem

Het Zweedse designlabel Hem heeft de handen ineengeslagen met de Rotterdamse ontwerper Sabine Marcelis en dat heeft heerlijke poefs in de vorm van donuts opgeleverd. “Petrus (Palmér, CEO van Hem, nvdr) contacteerde me op Instagram na het zien van een unieke donutvormige poef die ik maakte voor een Milanese modeboetiek”, vertelt Marcelis. “Ik zag een commerciële samenwerking onmiddelijk zitten, omdat ik al langer een stoffen zitmeubel zonder naaiwerk in de vorm van een donut wou maken. De ‘Boa Pouf’ was een technische uitdaging die we samen met plezier aangingen.”

“Mijn voorliefde voor de ronde Amerikaanse lekkernij doet al langer dienst als een onuitputtelijke bron van inspiratie”, gaat Marcelis verder. “Donuts hebben gewoon een perfect complete vorm, die simpel is maar niet saai. De rondingen en leegte in het midden maken het ook interessant in bijna elk materiaal. Al was het de eerste keer dat ik met stof werkte, en dat was niet gemakkelijk. Vooral het design naadloos houden zonder kreuken was een grote uitdaging.”

/

Sabine Marcelis x Hem

Met deze samenwerking voegt Sabine Marcelis zich toe aan een lijstje van indrukwekkende namen waar Hem al mee samenwerkte. Zo gingen gerenommeerde designers zoals Faye Toogood, Max Lamb en Pauline Deltour haar al voor.

Lees ook: 7 x nieuwe expo’s die je absoluut moet zien.

De ‘Bao Pouf’ is gemaakt vak een houten en schuimrubberen binnenkant, is gevuld met schuim en bekleed met een melange wol. De naadloze techniek die Marcelis en Hem toepasten, is naast een mijlpaal voor de meubel-industrie ook een manier om afval te verminderen tijdens de productie.

De poef is verkrijgbaar in drie kleuren. Op de webshop te koop voor € 1499.

Ontdek hier een overzicht van al onze Editor’s Picks.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Design, Editor's pick, Hem, Sabine Marcelis.