Editor’s Pick: De capsulecollectie van Dior geïnspireerd op de werken van Niki de Saint Phalle
© Pers

Editor’s Pick: De capsulecollectie van Dior geïnspireerd op de werken van Niki de Saint Phalle

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de capsulecollectie van Dior geïnspireerd op de werken van Niki de Saint Phalle in de kijker. 

In de diepten van de archieven van modehuis Dior heeft Maria Grazia Chiuri een intrigerende ontdekking gedaan. Het blijkt dat Niki de Saint Phalle, de bewonderde kunstenares, de muze was van Marc Bohan, destijds de vooraanstaande hoofdontwerper van het modehuis.

Onder de indruk van het grensverleggende werk van de Frans-Amerikaanse kunstenares, liet de artistiek directeur van Dior zich inspireren om een collectie te creëren die de artistieke erfenis van Niki de Saint Phalle omarmt. Van de kenmerkende ‘Nanas’ tot het betoverende ‘Jardin des Tarots’, heeft de schilder en beeldhouwer haar stempel gedrukt in een artistieke wereld die traditioneel door mannen wordt gedomineerd.

Lees ook: Editors Pick: de samenwerking tussen Christian Wijnants en Karolin van Loon

/

Dior en Niki de Saint Phalle

 

Dior brengt nu een eerbetoon aan deze creatieve connectie met onder andere een herinterpretatie van hun iconische handtas. Of het nu in het wit, zwart of rood is, de onmisbare ‘it-bag’ van het merk is opnieuw vormgegeven. Symbolische verwijzingen naar de meest bekende werken van Niki de Saint Phalle zijn verfijnd geborduurd op de Lady Dior.

Voor degenen die op zoek zijn naar deze unieke stukken, is de nieuwe collectie nu verkrijgbaar in de Dior-winkel in Brussel.

Meer info vind je hier.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Dior.