Editor’s Pick: de ‘Be my Muse’-collectie van Mass Lee
© Mass Lee

Editor’s Pick: de ‘Be my Muse’-collectie van Mass Lee

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick... Vandaag zetten we de nieuwe 'Be my Muse'-collectie van juwelenlabel Mass Lee in de kijker. 

/

Mass Lee is het project van Josefine Mass en Dabin Lee, die elkaar kennen van de Antwerpse Academie. De in Finland geboren Mass drukt haar stempel op de sieraden met haar gevoel voor Scandinavische eenvoud en speels modernisme. Lee, die Koreaanse is, respecteert dan weer de lange traditie van zorgvuldig handwerk en gedetailleerde ontwerpen van haar thuisland. Door zich te verdiepen in elkaars afkomst, en zich te laten fascineren door elkaars identiteiten, creëren de twee ontwerpsters samen delicate, kunstzinnige en ambachtelijke juwelen.

Lees ook: Zo laat je een rijpere huid stralen als nooit tevoren.

Be my Muse van Mass Lee

In de nieuwe collectie ‘Be my Muse’ staat niet alleen bewondering voor elkaar centraal, maar ook die voor de grote meesters van de afgelopen eeuwen. Het palet van schilders werd een inspiratiebron en dat uit zich in een lijn sieraden waarin de penseelstreek in verschillende uitvoeringen terugkomt. Een broche, halsketting en ring met gouden strepen verf springen het meest in het oog, al zijn we ook fan van de parelketting (een verwijzing naar Meisje met de parel, het schilderij van de Hollandse meester Johannes Vermeer, nvdr).

Het Antwerps juwelenmerk werkt enkel met de meest kwaliteitsvolle materialen, zoals  gerecycleerde zilver, 18kt verguld goud en edelstenen, evenals gerecycleerde metaalsoorten zoals 14-karaat en 18-karaat goud en platinum. Naast hun eigen collecties, kan je bij Mass Lee ook terecht voor juwelen op maat. Ze maken alles zelf met de hand, al doen ze soms – als het ontwerp erom vraagt – beroep op ambachtslui uit de Antwerpse diamantsector.

De collectie is online beschikbaar en in de flagshipstore van het merk: Kloosterstraat 28, 2000 Antwerpen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische juwelen, Juwelen.