Zo laat je een rijpere huid stralen als nooit tevoren
© Sasha Marro

Zo laat je een rijpere huid stralen als nooit tevoren

Leestijd: 1 min

Om de huid met de jaren te laten stralen, heeft ze extra aandacht nodig. Wie daarin slaagt, geniet dubbel van de rust en vrijheid die leeftijd met zich meebrengt. Patrick Lorentz, make-upartiest bij Estée Lauder, legt uit hoe je die krijgt. 

/

Verhelder je teint

Een huid die droger wordt, helder je best op anders vangt ze minder licht en oogt ze vaal. “Om te vermijden dat de neus-lippenplooi geaccentueerd wordt, opteer je het best voor een vloeibare fond de teint met satin finish die niet te dekkend is en die je op je T-zone aanbrengt, dus neus en kin maar ook op de jukbeenderen. Doe vervolgens een beetje serum op je hand, strijk er licht door met een grote poederborstel alvorens daarmee een poederblush, in roze of koraal, vederlicht aan te brengen op de jukbeenderen. Dit eau-de-blusheffect garandeert een heldere uitstraling, zonder poedereffect of accentuering van de kraaienpootjes.”

Open je blik

Oogleden worden met de jaren zwaarder, waardoor je ogen kleiner lijken. Goed nieuws: je kan ze ook visueel ‘liften’. “Zet uitdunnende wenkbrauwen aan met een potlood dat een tint lichter is om de oogleden op een zo natuurlijk ogende manier te liften. Het oog zelf herteken je met een oogpotlood, liefst een waterproof exemplaar. Ga helemaal rond, maar met extra nadruk op de bovenlijn. Vervaag vervolgens het lijntje met een fijn penseel en oogschaduw in dezelfde tint als je oogpotlood.”

Lees ook: Onze beauty editor selecteert de nieuwigheden van de maand.

/

Zet je glimlach in de verf

Dunner wordende lippen kan je terug vol maken terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat je lippenstift niet uitloopt. “Om de rimpels rond de mond te vervagen, meng je op je hand een lichte antiwallenformule met een serum dat rimpels opvult en ga je daarmee over de contouren van je mond. Vermijd te matte lippenstift, die de lippen optisch doet krimpen, en te glanzende, die niet houdt en zich nestelt in de plooien. Opteer liever voor een satinformule vol pigmenten. Zet, na het aanbrengen, enkel je mondhoeken wat aan met een toon op toon lippenpotlood.”

Shop onze favoriete producten voor de oudere huid hieronder:

Lees ook: Sneeuwblush: de nieuwe manier om blush aan te brengen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Make-up.