Editor’s Pick: COS x Yuma Labs
© rv

Editor’s Pick: COS x Yuma Labs

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

De Zweedse modeketen COS die zijn uitvalsbasis in Londen heeft, is een samenwerking aangegaan met het Belgische merk Yuma Labs. Het Antwerpse label – je kent het merk misschien nog onder de oude naam: W.R.YUMA – verkoopt circulaire zonnebrillen. Lees: monturen van gerecycleerde PET-flessen die na gebruik volledig terug uit elkaar kunnen worden gehaald zodat er geen afval is. Ook COS zet al een tijdje in op duurzaamheid, zo lanceerden ze onlangs nog een eigen tweedehandsplatform, en met deze samenwerking trekken ze hun missie door naar accessoires.

Lees ook: Dit feministische koffietafelboek van Dior wil je hebben.

De zonnebrillen van COS x Yuma Labs zijn gemaakt van 100% recyclebare materialen en zijn net als de kleding van het merk zo tijdloos mogelijk ontworpen, zodat ze de tand des trends doorstaan. De collectie bestaat uit vier uniseks modellen in exclusieve kleuren. Het COS-team nam plaats achter de tekentafel, het Antwerpse Yuma Labs zorgde voor de productie. De samenwerking toont (nogmaals) aan dat je als bewuste consument niet moet inboeten aan stijl als je kiest voor een duurzaam item.

De zonnebrillen zijn nu online te koop en in de COS-winkels in Antwerpen en Brussel voor € 99 per stuk.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Collab, Cos, Yuma labs.