Editor’s Pick: Cedrat 37, het nieuwe parfum van Le Labo
© Le Labo

Editor’s Pick: Cedrat 37, het nieuwe parfum van Le Labo

Leestijd: 2 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item(s) dat écht de moeite is, zo'n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De Editor's Pick...

/

Het Frans-Amerikaanse parfumhuis Le Labo vergaarde bekendheid bij het grote publiek met hun populaire uniseks geuren Santal 33 en Rose 31. Dit jaar voegen ze een nieuwe nichegeur toe: Cedrat 37, opgedragen aan Berlijn. Uitzonderlijk is het parfum ook één maand lang in de Antwerpse winkel te koop.

Cedrat 37

Naast hun vaste 18 uniseks parfums, 10 interieurgeuren, een select aanbod lichaamscosmetica en een groominglijn voor mannen, creëert Le Labo elk jaar een “city exclusive” geur die wereldwijd maar een paar weken te koop is, en daarna enkel te verkrijgen is in de bewuste plaats. Na Seoul vorig jaar, valt deze keer Berlijn die eer te beurt. De heren achter het nichemerk gingen hiervoor op zoek naar een delicate balans van cedrat en gember. De uitkomst is een geur die tegelijk fris en zuur is, met een verslavend, gekonfijte zoetheid die rust op een structuur van hout, musk en ambergris.

Waar je de rest van het jaar naar Berlijn moet afreizen om een flacon Cedrat 37 in handen te krijgen, is de geur tot 30 september ook verkrijgbaar in alle Le Labo-winkels wereldwijd. Zo ook in de Le Labo store in Antwerpen en online.

Le Labo

Met de hand gemaakt parfum

Leuk weetje: je “mag” enkel een flesje kopen nadat je het parfum op je huid hebt laten testen. Van zodra je overtuigd bent, wordt de geur voor je neus met de hand gemaakt. De stad waarin je het koopt en je eigen naam worden op het flesje gezet, zodat je écht een uniek item mee naar huis krijgt. Je kan het flesje later ook laten bijvullen in alle Le Labo-winkels. De parfums zijn allemaal gemaakt met topingrediënten. Voor een fles van Le Labo Cedrat 37 van 100 ml betaal je € 421. Voor 50 ml tel je € 281 neer, een flesje van 15 ml kost € 114.

Over Le Labo

Le Labo ontstond in Grasse, dé parfumhoofdstad aan de Franse Rivièra. Het merk settelde zich in New York, waar Edouard Roschi and Fabrice Penot in februari 2006 hun eerste lab openden op Elizabeth Street in Nolita. Het back to basics en toch luxe-concept van de twee heren sloeg in als een bom. Elk parfum wordt met de hand gemengd in Le Labo-labs en elk van de eenvoudige apotheeklabels is gepersonaliseerd. De winkels zijn ingericht als een open en transparant geurlabo. De kruidige uniseks geuren deden zeker bij de oprichting in de verste verte niet denken aan de wat plattere en zoete concurrentie.

Na New York volgden Los Angeles, later nog Tokio en Londen. Vandaag zijn er meer dan vijftig winkels en honderden verkooppunten. Onder meer in België, namelijk in Antwerpen aan de Wapper 18.

Le Labo

Lees ook: Ontdek hier de samenwerking tussen Kassl Editions en Zara & Dit zijn de modekleuren die je komende herfst en winter overal zal zien.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.