Drie charmante hotels uitgebaat door vrouwelijke ondernemers
©

Drie charmante hotels uitgebaat door vrouwelijke ondernemers

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag zetten we drie charmante hotels in de kijker: Monsieur Didot in Athene, Griekenland, Haus Aerli in Ehrwald, Oostenrijk en Villa Verde in Lagundo, Italië. Deze unieke plekjes worden uitgebaat door vrouwen.

Deze plekken zijn het resultaat van de toewijding van vrouwelijke ondernemers, die met hun creativiteit en passie unieke en betoverende locaties hebben gecreëerd. De verscheidenheid in hun aanpak en de verfijning van hun werk laten zien hoe vrouwen een uitzonderlijke bijdrage leveren aan de hotelindustrie.

Villa Verde in Lagundo

Een luchtige, strakke ontwerpbenadering en een kalmerend kleurenpalet doordrenkt met groentinten definiëren dit architectonische juweeltje, gelegen in een Art Nouveau-villa in Algund, nabij Merano in Noord-Italië. Heidi, de eigenaresse, en verwelkomt gasten van harte in deze oase, waar natuurlijke pracht samenvloeit met gastvrijheid.

De omgeving nodigt uit tot ontspanning, met ruimtes die zijn ontworpen om een gevoel van welzijn te bevorderen. Met een ontbijt dat uitkijkt op de majestueuze bergen, een knusse bibliotheek bij de open haard, een café met huisgemaakt gebak, een buitenzwembad, drie sauna’s, rustgevende lounges en een weelderige tuin biedt Villa Verde de perfecte setting voor een verkwikkend uitje.

Meer info op de website 

/

Haus Aerli in Ehrwald

Haus Aerli, ontworpen door de zussen Sarah en Emily Schwarz, heeft een minimalistische aanpak waarbij minder meer is. De ruimte is een harmonieuze samensmelting van traditie en moderniteit, met respect voor de alpiene architectonische traditie van Tirools design.

De zussen Schwarz wilden een plek creëren waar ze zelf van zouden genieten, wat resulteerde in Haus Aerli, een uitnodiging om te genieten van een authentieke, opnieuw beleefde Alpenervaring. Hier overheersen het purisme van alpien vakmanschap, ingetogen design en elegante eenvoud, een oase van rust in het Tiroolse dorp Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.

Meer info op de website.

/

Monsieur Didot in Athene

Monsieur Didot is het geesteskind van de zussen Natalia en Margarita, verrijkt door de speelse geest van hun jongere zus Tatiana, en belichaamt hun gedeelde passie voor Athene. Dit hotel, gelegen in de levendige wijk Kolonaki, onderscheidt zich door zijn ambiance als zowel een pension als een designhotel.

Met slechts zes suites biedt dit etablissement een luxueus en discreet toevluchtsoord, waar boheemse charme wordt gecombineerd met moderne Atheense stijl. De opvallend contrasterende perzik- en grauwblauwe gevel en het fantasierijk ingerichte interieur met kunstwerken en op maat gemaakt meubilair vieren de fascinerende cultuur van Athene.

Meer info op de website.

 

Lees ook: 5 adembenemende wandelroutes in Europa

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Hotel, Reizen.