Dough It, de eerste pop-up cookiesbar in België
© Pam Menegakis

Dough It, de eerste pop-up cookiesbar in België

Door Emilie Gharbi & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

In Amerika vind je op elke straathoek een koekjesdeegwinkel, maar sinds kort hebben wij er ook eentje (voor even toch). In afwachting van de opening van de Dough Bar in Antwerpen, opende de eerste Belgische koekjesbar Dought It begin deze maand de deuren in Gent. Op het programma: een overdosis snoep, koekjesdeeg en eindeloos veel toppings, mmmmm!

De pop-upwinkel is de eerste in zijn soort in België. Dough It is geïnspireerd op de vele foto’s op Instagram met de hashtag: #foodporn. Twee vrouwen besloten om zich aan dit avontuur te wagen: Amélie Cobbaert en Marilyn Dierick. Hun missie? Ons zonder schuldgevoel laten snoepen van rauw koekjesdeeg, wat we (laten we eerlijk zijn) stiekem eigenlijk minstens even lekker vinden dan de gebakken versie. ‘Why bake it, when you can eat it?’, luidt de slogan van de twee studentes.

Daarom besloten ze een pop-up te openen die koekjesdeeg serveert in kleine ijspotjes. En om de pret nog groter te maken, kan je je koekjesdeeg nog verder op smaak brengen met een hele hoop toppings en extraatjes. Denk: marshmallows, Oreo’s, popcorn, karamel, chocoladeschilfers… Wie wil, kan zijn koekjesdeeg ook in 100% vegan versie bestellen.

Loopt het water je nu al in de mond? Haast je dan naar Gent, want op 7 april gaan de deuren van de pop-up weer dicht.

Dough It, Sint-Jacobsnieuwstraat 45 in Gent. Nog open tot 7 maart. Meer info over de pop-up vind je op de Facebook– en Instagrampagina van Dough It.

Zin in nog meer foodnews? Lees dan ook ‘Nieuwe chocoladesoort Ruby RB1 gaat in wereldpremière in België’ of ‘Neem deel en win 1 kg paaschocolade van Libeert!‘ of ‘Zuivelvrij Ben & Jerry’s ijs nu ook in België verkrijgbaar‘ of ‘Vijf lekkere recepten met superfoods!‘.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Dough It, Gent, Koekjes, Pop-up.