Nieuwe chocoladesoort Ruby RB1 gaat in wereldpremière in België
© Pers

Nieuwe chocoladesoort Ruby RB1 gaat in wereldpremière in België

Leestijd: 1 min

Vorige week waren wij een van de gelukkigen die als een van de eersten ter wereld de smaak van Ruby RB1 mochten proeven. Ruby is het vierde type chocoladesoort, naast pure, melk- en witte chocolade, en wordt getypeerd door een herkenbare, roze kleur. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze heerlijke nieuwe chocoladesoort!

Zeven maanden na de eerste onthulling in Shangai mag België zich het eerste land noemen waar chocolatiers en banketbakkers aan de slag kunnen met ruby chocolade. De Ruby RB1, gecreëerd door de chocolademakers van Callebaut in Wieze, is een volledig nieuwe chocoladesoort die je alles doet vergeten wat je wist over chocolade.

Ruby RB1

Pers

De Ruby RB1 heeft een sprankelende ruby kleur en een fruitige smaak, die tegelijk fris en zurig is. De nieuwe chocoladesoort heeft zijn unieke kleur, die bovendien volledig natuurlijk is, en smaak te danken aan de zorgvuldige selectie en deskundige bewerking van ruby cacaobonen. De onderzoekers van het wereldwijde R&D-centra van Barry Callebout doen al jaren onderzoek naar de mogelijkheden van cacao en ontdekten zo dat ruby chocolade gekoppeld is aan precursoren in een specifiek type bonen: de “ruby” cacaoboon. Het duurde nog 13 jaar om de ruby cacaobonen verder te identificeren en te ontdekken hoe men deze bonen het best verwerkt.

Callebaut introduceert met RB1 de alleerste vorm van ruby chocolade die volledig gericht is op chefs en ambachtslieden. Volgens meesterchocolatier Marijn Coertjens is Ruby zonder overdrijven het meest spannende dat de Belgische chocolade-industrie in decennia staat te gebeuren. De nieuwe chocoladesoort is een enorme stimulans voor de creativiteit van ambachtslieden, waardoor we binnenkort van heel wat nieuwe producten en concepten zullen kunnen genieten. Ook chocolatier David Maenhout is erg enthousiast: “Het is verbazingwekkend hoe goed ruby samengaat met Rosé champagne, bier of hartige ingrediënten. Ruby biedt een compleet nieuwe zintuiglijke ervaring.”

Ruby RB1

Pers

Ruby Rb1 zal vanaf april beschikbaar zijn voor Belgische ambachtslieden. Vanaf dan kan je kennis maken met de ruby chocolade in speciaalzaken en artisanale chocolatiers. Wegens de beperkte beschikbaarheid zal de verdere uitrol voor het grote publiek en de rest van de wereld geleidelijk verlopen. Normaal gezien zal de nieuwe chocoladesoort vanaf de zomer ook in kleinverpakking te verkrijgen zijn. Wij zijn alvast overtuigd van de heerlijk vernieuwende smaak!

Meer informatie vind je op de website van Callebaut.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Callebaut, Nieuwe chocoladesoort, Ruby RB1.