Zuivelvrij Ben & Jerry’s ijs nu ook in België verkrijgbaar
© Ben & Jerry's

Zuivelvrij Ben & Jerry’s ijs nu ook in België verkrijgbaar

Leestijd: 1 min

Hou je van Ben & Jerry's, maar eet je (op orders van je huisarts of jezelf) geen zuivel meer? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want sinds kort liggen er twee soorten Ben & Jerry's ijs in de Belgische rekken waar geen koe aan te pas is gekomen.

Wie Ben & Jerry’s ijs zegt, zegt overheerlijke potten ijs vol chunks en swirls. Leuk voor wie alles mag eten, minder leuk voor wie bv. geen koemelk mag of wil eten. Het is te zeggen: tot voor kort. Tegenwoordig staan er immers twee non-dairy (lees: zuivelvrije) smaken van Ben & Jerry’s te pronken in de supermarkt.

“Onze fans hebben ons uitgedaagd om zuivelvrij ijs te maken en dat hebben we gedaan”, aldus Hélène Esser, Brand Manager bij Ben & Jerry’s. “Maar een zuivelvrije smaak creëren die aan de funky & chunky verwachtingen van onze fans voldeed, was nogal een uitdaging”, vertrouwt ze ons nog toe.

“Het heeft ons maanden gekost om alleen de amandelbasis goed te krijgen. Pas daarna konden we beginnen aan de chunks.” En ja, chunky, funky en fudgy is het ijs wel degelijk. Zo is er de zuivelvrije Chunky Monkey, een bananenijs op basis van amandelmelk met stukjes chocolade en walnoten.

Maar er is ook de ijspot met de ronkende naam Chocolate Fudge Brownie. Deze zit vol zuivelvrij ijs op basis van amandelmelk en stukjes vegan brownies afkomstig uit de Greyston Bakery in New York. Een pot ijs met een nobel doel, zo blijkt, want de Greyston Bakery maakt er al sinds 1988 zijn missie van om banen en trainingen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen, ongeacht hun achtergrond, opleidingsgraad of werkervaring.

En er is meer, want de twee nieuwe Ben & Jerry’s smaken zijn ook de eerste zuivelvrije, Fairtrade gecertifieerde exemplaren in België. Potjes met een missie, met andere woorden, waarvan de inhoud bovendien ronduit overheerlijk is.

Ben & Jerry’s Non-Dairy Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie zijn verkrijgbaar voor € 6,99/pot. Meer info op www.benjerry.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Ben & Jerry's, Ijs, Lactose, Zuivel.