Dit zijn de nieuwe expo’s die je dit weekend absoluut wil zien
©

Dit zijn de nieuwe expo’s die je dit weekend absoluut wil zien

Leestijd: 2 min

Welke tentoonstellingen mag je komend weekend - en de weken erna - niet missen? Onze vijf aanraders. 

/

Human Nature bij Everyday Gallery (Antwerpen)

Seppe Elewaut

In de nieuwe groepstentoonstelling Human Nature tranformeert Everyday Gallery’s ruimte om te reflecteren over onze cultuur: waar zijn we en waar gaan we naartoe? Een selectie van kunstenaars presenteren hun mening over deze brandende vraag. De kunstenaars maken onder andere gebruik van geleefde objecten met een geschiedenis, net als computer-gemedieerde technologie. De artiesten die deelnemen zijn: Mirko Canesi, Arnaud Eubelen, Marc Leschelier, Estrid Lutz, Ciro Duclos, Xavier Mary, Yoel Pytowski en Janne Schimmel.

‘Human Nature’ loop van 16 oktober tot 20 november. Meer info vind je op de website

/

David Hockney in Bozar (Brussel)

David Hockney – ‘Four Flowers in Still Life’ 1990. Credit: Richard Schmidt.

Met een grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney na bijna dertig jaar terug naar ons land. Tot op heden blijft de Britse artiest een van de meest invloedrijke en inspirerende kunstenaars ter wereld. In Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië, zijn beroemde dubbelportretten en monumentale landschappen. De komst van de lente, Normandië, 2020, gepresenteerd in samenwerking met de Royal Academy of Arts, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte. Hockneys schilderijen hebben een tijdloosheid die jong en oud blijft aanspreken. En in zijn meest recente werk vindt de ondertussen 83-jarige artiest zichzelf nog maar eens opnieuw uit.

De twee expo’s lopen tot 23 januari 2022. Meer info vind je op de website

/

Wonder op de Coene site (Kortrijk)

Ligne Roset

Van Ikea-klassiekers tot onbekend talent, van Enzo Mari tot historisch design van Arne Jacobsen: het stadsfestival Wonder stelt een maand lang de stoel centraal in Kortrijk. Dat resulteert in expo’s, kunstinstallaties, workshops, lezingen en meer dan 200 stoelen die je uitnodigen om even te zitten. De expo is een samenwerking tussen Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Howest en het Wilde Westen.

‘Wonder’ loopt tot 14 november. Meer info vind je op de website

/

A Stitch in Times bij La Verrière (Brussel)

Isabelle Arthuis

Voor het achtste deel van de cyclus Matters of Concern | Matières à panser presenteert curator Guillaume Désanges in La Verrière, de Brusselse ruimte voor hedendaagse kunst van de Fondation d’entreprise Hermès, de tentoonstelling A Stitch in Times van de Palestijnse kunstenaar Majd Abdel Hamid. Kenners omschrijven zijn werk als een instrument om het verstrijken van de tijd te meten, vandaar de naam. Zijn borduurwerken vergen dagen handwerk; elke steek is een tijdseenheid, een tweedimensionale, figuratieve weergave van het onverbiddelijke verstrijken van de tijd, van de eindigheid van onze tijd op aarde. Met vaak terugkerende motieven als klokken, zandlopers of raders verbeeldt de kunstenaar het meedogenloze mechanisme van de tijd.

‘A Stitch in Times’ loopt tot en met 4 december. Meer info vind je op de website

/

Rinus Van de Velde bij Tim Van Laere Gallery (Antwerpen)

Tim Van Laere Gallery

Rinus Van de Velde zette de afgelopen jaren opvallende stappen in de ontwikkeling van zijn oeuvre. Terwijl hij aan het begin van zijn carrière vooral bekendstond om zijn grootschalige houtskooltekeningen profileert hij zich nu als een totaalkunstenaar,  door het gebruik van verschillende media zoals tekenen, sculpturen, installaties en film. In zijn zesde solo-expo bij Tim Van Laere Gallery toont hij voor het eerst werk met oliepastel. Naast die tekeningen, stelt Van de Velde ook een grote installatie tentoon.

Rinus Van de Velde loopt tot 19 november. Meer info vind je op de website

Lees ook: Hoe de coronacrisis vrouwen harder trof & Deze 3 Belgische modetalenten gaan dit seizoen doorbreken.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cultuur, Expo.