Dit weekend op onze festivalagenda: Contrair Open Air
© contrair

Dit weekend op onze festivalagenda: Contrair Open Air

Leestijd: 1 min

Na twee zomers pauze keert ook dit jaar Contrair Open Air terug. Dit jaar strijkt het Antwerpse festival neer op een gloednieuwe locatie: de Ekerse Putten. En van een comeback gesproken: op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus bouwt de organisatie een unieke productie, en 2 festivaldagen lang geven meer dan 50 artiesten op 4 podia het beste van zichzelf.

Festivalgangers kunnen dit weekend genieten van een hele resem internationale én Belgische toppers in de Koekenstad zoals Jon Hopkins, Moodymann, John Talabot, DJ EZ, AliA, Ava Eva, Tama Sumo, Lakuti en nog veel meer. Een mooi extraatje aan de line-up: die bestaat dit jaar voor de helft uit vrouwen.

/

Nieuwe locatie

Naast de DJ sets en live optredens werd naar goede gewoonte ook veel belang gehecht aan de architectuur. De podia worden opnieuw ontworpen door Michiel Helbig en zijn architectuurstudenten van Sint-Lucas Gent. In samenwerking met Contrair zijn ze verantwoordelijk voor het ontwerpen van al de vier verschillende podia: een live-podium, Club Contrair, een podium gecureerd door Belgische trots AliA en een (not so secret) stage.

“In 2020 moesten we afscheid nemen van onze geliefde groene oase aan het Noordkasteel. We gingen op zoek naar een nieuwe plek en die werd gevonden in de Antwerpse Haven”, zegt Massignani. Thomas Van Praag en Yves Massignani bleven echter niet bij de pakken zitten en begonnen hun zoektocht naar een nieuwe locatie. En die werd gevonden bij de prachtige Ekerse Putten in Antwerpen. Vanaf 2022 vind je Contrair Open Air in het prachtige natuurdomein rond de Ekerse Putten, een unieke festival-locatie die ze de komende jaren onze thuishaven mogen noemen.

Tickets & info: www.contrair.be

Lees ook:  Bold Future Award Veuve Clicquot: wie is Amélie Alleman, oprichtster van Betuned?

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Antwerpen, Contrair.