Dit waren de lockdown foodtrends volgens Deliveroo
© Pers

Dit waren de lockdown foodtrends volgens Deliveroo

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Het is alweer sinds 13 maart geleden dat we op restaurant mochten. Vele adresjes schakelde daarom over naar afhaal en levering van hun gerechten. Tijdens die periode zijn er dan ook best opmerkelijke foodtrends ontdekt bij de Belgen. Are you ready to be surprised?

/

Foodtrends

Tijdens de lockdown zijn er vele zotte en minder zotte trends ontstaan. Van de #QuarantinePillowChallenge tot de virtuele coronapero’s of zelfs het bleken van jouw favoriete jeansbroek. Wij Belgen zijn alvast heel creatief geweest in onszelf bezighouden. Deliveroo heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van data vijf verrassende foodtrends te delen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Deliveroo Belgium (@deliveroo_be) op

/

Trend 1: Bye bye burgers, hello Belgische keuken

Het is duidelijk dat tijdens de lockdown de bourgondiër in ons allen stevig naar boven is gekomen. De vroeger immens populaire hamburger moet het ontgelden van de Belgische keuken. Ondermeer gehaktballetjes, gebraden kip met appelmoes en natuurlijk, Belgische frietjes waren dé populaire gerechten. Misschien vinden we ons Belgische erfgoed al bij al zo slecht nog niet.

Trend 2: Guilty pleasures

Tijdens de lockdown durfde we ons zelf wel eens vaker trakteren op een lekkernijtje. Zo steeg de verkoop van ijs met 2000% (!!). Misschien was jij ook wel een van die zoetebekjes? Of doe je jouw meer plezier met een heerlijke taco? Die verkoop steeg namelijk met 500%.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Deliveroo Belgium (@deliveroo_be) op

/

Trend 3: Vroege smullers

Voor de lockdown aten we redelijk laat, om 19:16 uur om precies te zijn. Hoogstwaarschijnlijk doordat we nu allemaal thuis moesten werken, vervroegde dit tot 18:43 uur. Dit is best een positieve trend, zo heeft ons eten tijd genoeg om te verteren vooraleer we onder de lakens kruipen.

Trend 4: Gezellig samen

Ondanks dat we weken aan een stuk onze familie en vrienden niet mochten zien, werd er toch voor meer personen dan anders besteld. Terwijl er voordien vooral voor één persoon werd besteld, was dat nu voor twee of meer personen. Zo waren er afgelopen maand enkele record bestellingen van de grootste thuisbestellingen ooit.

Trend 5: TGIF

Thank God It’s Friday! De weekends werden meer dan ooit feestelijk ingezet en vettige vrijdagen werden massaal in stand gehouden. Voor de lockdown werd er al snel op zaterdag een Deliveroo’ke besteld, dat verplaatste zich de afgelopen maanden naar vrijdag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Deliveroo Belgium (@deliveroo_be) op

Lees meer Marie Claire op: Fiera: het restaurant dat een citytrip naar Antwerpen waard is, Top 7 restaurants om vegan gerechten af te halen en Dogs allowed: 6 hondvriendelijke restaurants in Brussel.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Deliveroo, Foodtrends, Lockdown.