Dogs allowed: 6 hondvriendelijke restaurants in Brussel
©

Dogs allowed: 6 hondvriendelijke restaurants in Brussel

Door Charlotte Deprez  & Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Is jouw viervoeter jouw passie en voel je je al miserabel bij het idee om jouw hond alleen thuis te laten? Steek dan snel je zakdoek weg en lees gewoon verder. Wij gingen speciaal voor jullie namelijk op zoek naar de zes beste hondvriendelijke restaurants van Brussel!

/

Le Sans 13

Een van onze favoriete Italiaanse restaurants in onze hoofdstad scoort extra punten aangezien honden er toegelaten zijn. De reden is simpel: de eigenaar heeft zelf honden. “We accepteren honden van alle soorten en maten, zolang ze goed getraind zijn en de andere klanten niet storen”, vertelt manager Christophe Hudym. Nu hebben we het perfecte excuus om nog een keertje terug te gaan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🍝 Vongole e Aperol Spritz 🧡 #food #italianfood #foodporn #aperolspritz

Een bericht dat is gedeeld door @ oliviavanw op

Le Sans 13. Waversesteenweg 113, 1050 Elsene. Meer informatie vind je op de website.

/

Racines en Le Petit Racines

Wie zegt dat honden en gastronomie niet samengaan? Bij Racines en Le Petit Racines accepteren ze niet alleen honden, ze houden gewoon van de viervoeters! Wanneer we de eigenaars vragen waarom ze kozen voor hun hondvriendelijke aanpak, kregen we het volgende antwoord: “Ik ben gepassioneerd door bordercollies, mijn vrouw heeft er acht op het platteland en mijn hond, Tilka, spendeerde al heel wat tijd in het restaurant”. Hoe groot jouw harige vriend ook is, hij is zeker welkom in dit heerlijke restaurant!

Racines. Elsensestreenweg 353, 1050 Elsene. Meer informatie vind je hier

/

Les Brasseries Georges

In dit Brusselse instituut hebben honden een bijzondere plaats. “We hebben veel goede en loyale klanten met honden, die om praktische redenen hun honden niet alleen thuis kunnen laten. Uiteindelijk hebben we besloten om honden toe te laten, omdat we merkten dat dit een meerwaarde was voor de klant en we zo een nieuw doelpubliek konden bereiken. Natuurlijk moet het altijd redelijk blijven, het mag hier tenslotte geen dierentuin worden’, aldus Caroline Poelaert, communitymanager van Les Brasseries Georges.

Het resultaat: ze bieden zelfs een speciale formule voor honden! Het bestaat uit een kom water en vleeswaren naar believen, voor maar 7,50 euro. Een tête-à-tête met Max wordt op die manier een stuk minder ondenkbaar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Trying out Les Brasseries Georges for the first time after a romp through Bois de la Cambre tonight.

Een bericht gedeeld door Pinot the Yorkie (@pinotskee) op

Les Brasseries Georges. Winston Churcillaan 259, 1180 Ukkel. Meer info vind je op de website.

/

La Tana

Ook dit geweldige Italiaanse restaurant in Brussel is compleet hondvriendelijk! La Tana, een Romeins restaurant dichtbij de kathedraal van Saint Gedule, verwelkomt honden met open armen. De manager is namelijk fan van de viervoeters: “Ik hou enorm van dieren, maar vraag altijd aan de andere klanten of het geen probleem is dat er een hond binnenkomt. In de zomer zet ik ook altijd een kom vers water voor alle honden. In mijn restaurant zijn alle honden welkom, maar politici niet”, verklaart Valerio Bannoni uit. Je bent gewaarschuwd!

La Tana. Onderrichtstraat 27, 1000 Brussel. Meer informatie vind je op Facebook.

/

Menma en Yamato

Bij Menma en Yamato kan je terecht voor ramen en gyoza van eigen bodem in goed gezelschap. Shigenuba Kato en zijn assistent Martin leggen uit: “Ja, ons restaurant is hondvriendelijk. We zijn hiermee begonnen, omdat de klant het ons vroeg en we geen reden zagen om de viervoeters te weigeren. En het beste nieuws is: er opent binnenkort een nieuwe Menma, ook hondvriendelijk uiteraard, op het Jourdanplein.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ramen.

Een bericht dat is gedeeld door @ handshakecoffeelille op

Menma, Jaargetijdenlaan 123, Baksteenkaai 34 en Jourdanplain 48. Yamato, Francartstraat 11.

/

Brugmann

Brugmann heeft niet alleen een van de mooiste terrassen van België, het is er ook heel hondvriendelijk! “Honden zijn inderdaad welkom in ons etablissement. We hebben erg grote zalen en er zit veel plaats tussen de tafels, dus ze storen de andere klanten meestal niet. We hebben ook een loyaal publiek dat bijna altijd met hun hond komt eten. Brugmann ligt bovendien naast het prachtige park van de Federatie Froidure, wat ook heel handig is. Ook op het terras zijn honden welkom, al laat je best wel iets weten tijdens het reserveren”, vertelt Matthias Van Eeno, zaakvoerder van Brugmann. De perfecte plek tijdens de warme zomerdagen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

La terrasse de @brugmannbrussels vous accueille toute la semaine pour vos lunchs ou dîners, le soleil est au rendez-vous ☀️

Een bericht gedeeld door BRUGMANN (@brugmannbrussels) op

Brugmann. Brugmannlaan 52/52, 1190 Vorst. Meer informatie vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Brussel, Dog friendly, Restaurants.