Dit is waarom Malta het Hollywood van Europa wordt genoemd
© Unsplash

Dit is waarom Malta het Hollywood van Europa wordt genoemd

Leestijd: 3 min

Een rijk verleden, turquoise water, dramatische kliffen en een groot Unesco openluchtmuseum... geen wonder dat Malta vaak het decor vormt van Hollywood films of series. Het land heeft een rijke geschiedenis van ridders en piraten en heeft daardoor een ongekende rijkdom. Verschillende regisseurs maakten hiervan reeds gebruik en wij pikten er een aantal favorieten voor jou uit.

Het prachtige eiland Malta is de afgelopen jaren in populariteit gestegen bij toeristen en dat is volledig terecht. Het kleine eiland heeft namelijk veel te bieden en heeft de perfecte mix van zon, zee en cultuur. Net daarom werd de hoofdstad Valetta dit jaar geselecteerd als culturele hoofdstad van Europa. Verder kan je op het eiland ook tal van filmlocaties bezoeken. Een ding is zeker, een trip naar Malta is altijd de moeite waard!

Meer lezen? De zes ultieme reizen voor singles

/

Game of Thrones

Voor fans van de populaire HBO-serie Game of Thrones zal Malta heel herkenbaar aanvoelen. Het eiland werd namelijk gebruikt in verschillende scènes in het eerste seizoen. Zo werd de onthoofding van Ned Stark aan Fort Manoel, gelegen op het eiland Gzira, vastgelegd. Ook de poort van Mdina kan je in de afleveringen spotten, net zoals het St.Dominic klooster. Ook de voormalige trekpleister, het Blauwe Raam, was te zien in het eerste seizoen van de serie. Jammer genoeg is de 28-meter hoge brug in de kliffen enkele jaren geleden ingestort.

Meer lezen? Dit zijn de must see films en series op Netflix in oktober

/

Troy

De epische dramafilm Troy, met Brad Pitt in de hoofdrol, is wellicht de grootste productie ooit die opgenomen werd op het eiland. De indrukwekkende Troyaanse kust is gewoon de volledige kust van Malta. Ook de scène waarin Achilles praat met zijn moeder werd gefilmd in Malta. De beelden werden opgenomen bij The Blue Lagoon, een trekpleister die vooral geliefd is voor zijn azuurblauwe water en om te snorkelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Escape the city for Gozo’s coast @thirtysevenhotelgozo 🌞

Een bericht gedeeld door Visit Malta (@visitmalta) op


/

The Count of Monte Christo

Het verhaal van The Count of Monte Christo speelt zich eigenlijk af in Parijs, Marseille en Rome, maar toch werd er deels gefilmd in Malta. Zo is de haven van Marseille eigenlijk de Grand Harbour, een natuurlijke haven die in de middeleeuwen werd gebruikt als handelshaven. Als je heel goed kijkt, herken je de typische Maltese huizen en balkonnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Good morning Marsascala #malta #morning

Een bericht gedeeld door Visit Malta Plus (@visit_malta_) op

/

Murder on the Orient Express

Ook in de nieuwste versie van Murder on the Orient Express kan je een beetje Malta ontdekken. Een flashback van een van de hoofdpersonages speelt zich af in Jerusalem, maar die bewuste beelden werden eigenlijk gemaakt in Fort st. Elmo in Malta. Het is trouwens niet de eerste keer dat het fort gebruikt werd als vervanger van Jerusalem. Hetzelfde werd ook gedaan in de zombiefilm World War Z.

/

Vlaamse films in Malta

Ook enkele Belgische regisseurs vonden hun weg naar het kleine eiland. Verschillende Studio 100-films, zoals Wickie The Viking en Piet Piraat, werden opgenomen in Malta. Afgelopen maand nog werd er op het eiland gefilmd voor Torpedo, een Vlaamse oorlogsfilm van Sven Huybrechts. De film speelt zich voornamelijk af in het water en net daarom is het eiland zo interessant. De bassin van Malta ligt namelijk op dezelfde hoogte van de zeespiegel, maar niet in de zee zelf en daarom is het de ideale locatie voor de film.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The Three Cities! Can you name all three? #VisitMalta #ThreeCities

Een bericht gedeeld door Visit Malta (@visitmalta) op

Meer lezen? Deze touroperator organiseert cruisereizen voor en met Belgen

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Films, Game of Thrones, Hollywood, Malta, Reizen.