Dit zijn de must see films en series op Netflix in oktober
© Shutterstock

Dit zijn de must see films en series op Netflix in oktober

Leestijd: 2 min

Oktober staat voor de deur en dat betekent opnieuw heel veel nieuws op Netflix. Aangezien het televisieseizoen in de Verenigde Staten terug van start is gegaan, mogen ook wij profiteren van een extra dosis nieuwe series en films. Dit zijn onze favorieten!

Elite

Vanaf 5 oktober kan je enkele sterren uit de cast van La Casa De Papel opnieuw zien schitteren in een compleet nieuwe Netflix reeks. Elite gaat over een exclusieve Spaanse privéschool en bevat erg veel drama. In de serie worden drie jongeren uit een simpel arbeidsgezin geplaatst in de eliteschool. Al snel ontstaat er een grote strijd tussen de jongeren en de rest van de school. Een strijd die zelfs tot moord leidt. Dat belooft!

/

The Haunting of Hill House

Goed nieuws voor alle fans van horror! De nieuwe horrorserie The Haunting of Hill House klinkt alvast veelbelovend. De serie, gebaseerd op een gelijknamig boek, volgt enkele broers en zussen die opgegroeid zijn in een huis dat later beroemd zal worden als het beroemdste spookhuis van het land. De kinderen zien elkaar jaren niet, tot ze jaren later bijeen worden gebracht door tragische omstandigheden.

/

Dancing Queen

Liefhebbers van reality tv, dans en drama mogen zich deze maand verheugen op Dancing Queen. De nieuwe reeks volgt drag queen Alyssa Edwards in zijn dansstudio in Texas. Samen met de jonge dansers neemt hij deel aan danscompetities en moet hij omgaan met de vaak melodramatische moeders van de competitiedansers. Bekijk alvast de trailer voor een voorproefje van de show.

/

Operation Finale

Op 3 oktober verschijnt Operation Finale op Netflix. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Mosad-agent Peter Malkin. Adolf Eichmann, een van de hoofdverantwoordelijken van de Holocaust, verdween meteen na de oorlog van de radar. Malkin kreeg de legendarische missie  om Eichmann te ontvoeren uit Buenos Aires. Ontdek nu zelfs het spannende verhaal van de grootste geheim agent van de eeuw.


/

22 July

Op 22 juli 2011 stond de wereld even stil toen de extreemrechtse Anders Breivik 77 mensen doodde in Oslo en Utoya. De film 22 July brengt het bloedbad in beeld in een dappere en ontroerende film. Je wordt geconfronteerd met de gruwelijke realiteit van het dramatische evenement en vooral met de gevolgen voor het land. De film focust zich enerzijds op de jonge, ambitieuze Viljar Hanssen, en anderzijds op Anders Breivik zelf. Een film om stil van te worden.


/

Apostle

In de thriller Apostle gaat Thomas op zoek naar zijn vermiste zus. Zijn zus is verstrikt geraakt in de kluwen van een mysterieuze, maar vooral duistere religieuze sekte op een verlaten eiland. Al snel ontdekt hij hoe gevaarlijk de sekte echt is. De film is vanaf 12 oktober beschikbaar op Netflix.

/

Passengers

Ook de Amerikaanse sciencefictionfilm Passengers verschijnt deze maand op de populaire streamingdienst. Passengers gaat over een ruimtereis naar een verre kolonie waarin twee passagiers 90 jaar te vroeg worden wakker gemaakt uit hun hyperslaap. Het duo, gespeeld door Jennifer Lawrence en Chris Pratt,  beseft dat ze hun hele leven op het schip zullen moeten doorbrengen, maar vallen al snel als een blok voor elkaar. Maar dan ontdekken ze dat het volledige schip in gevaar is en alleen zij de 5000 slapende mensen kunnen redden.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Netflix, Netflix oktober, Series.