Deze vijf seksstandjes bezorgen je meer plezier tussen de lakens
© Unsplash

Deze vijf seksstandjes bezorgen je meer plezier tussen de lakens

Leestijd: 2 min

Mag het er tussen de lakens wat zwoeler aan toegaan? Of heb je nood aan wat afwisseling? Dan bezorgen we jou maar al te graag wat inspiratie. Deze vijf seksstandjes laten de temperaturen opnieuw stijgen in de slaapkamer. 

1. De berenknuffel

Shutterstock

Een ideaal standje voor wie houdt van diepe penetratie. Je kan hierbij de intensiteit en diepte makkelijk variëren, zodat beide partners tevreden zijn. Hoe gaat het in zijn werk? De vrouw staat hierbij recht en tilt één been in een gebogen positie op om de man naar binnen te laten komen. Hij gebruikt een muur of bed ter ondersteuning. De man staat achter de vrouw, geeft haar een stevige knuffel en penetreert haar, terwijl hij de taille van de vrouw vasthoudt om haar dichterbij te trekken.

Lees ook: Van orale seks tot borsten aanraken: zo blijf je van je lichaam houden tijdens de menopauze

2.  De G-spot positie 

Shutterstock

Zoals de naam verraadt, is dit standje ideaal voor stimulatie van de G-spot. De man zet zich op z’n knieën en de vrouw leunt met haar gewicht naar hem toe. Door je verhoogde rug kan je dieper gepenetreerd worden dan bij de missionarishouding. Als deze positie te zwaar voelt voor je rug, kan je altijd kussens en dekens gebruiken ter ondersteuning. En intussen heb jij jouw handen vrij om te doen wat je wilt.

/

3. Ying en Yang

Shutterstock

Word je opgewonden door externe stimulatie? Dan is de Yin en Yang positie iets voor jou. Een partner ligt hierbij op zijn/haar rug met de benen uit elkaar gespreid. De andere partner ligt op zijn/haar zij in de tegenovergestelde richting, waarbij hij/zij zijn/haar lichaam zo positioneert dat het lijkt alsof twee scharen elkaar kruisen en op de basis elkaar raken. Deze schaar-achtige positie wordt meestal geassocieerd met twee vrouwen die hun vulva’s tegen elkaar wrijven, maar Yin en Yang is fantastisch voor alle soorten genitaliën. Wrijf tegen elkaar, geef toe aan penetrerende seks, verken de positie als onderdeel van je voorspel, wrijf tegen andere lichaamsdelen of laat je handen hun ding doen om alle externe hotspots te stimuleren – met Yin en Yang kan je alle kanten uit.

4. Lepeltje lepeltje

Shutterstock

Lepelen of spoonen is een makkelijke, maar intieme positie voor fans van knuffelseks. Toch is de lepelhouding ook opwindend, want zowel jij als je partner hebben de handen vrij voor extra stimulatie van je clitoris en borsten.

5. Lotus 

Shutterstock

Deze positie is ideaal voor koppels die zo intiem mogelijk willen vrijen. Bij de klassieke lotushouding wikkelt de ene partner zijn of haar benen rond het middel van de andere partner, terwijl wordt er gepenetreerd. Deze positie zorgt voor een heel intiem gevoel en biedt het koppel al de ruimte om elkaar te aanbidden.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.