Herfst-winter 2023-2024 shows: Ludovic de Saint Sernins eerste show voor Ann Demeulemeester
© Spotlight launch metrics

Herfst-winter 2023-2024 shows: Ludovic de Saint Sernins eerste show voor Ann Demeulemeester

Door Marie Claire Stagiaire  & Margo Verhasselt, Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Op zaterdag 4 maart 2023 presenteerde ontwerper Ludovic de Saint Sernin zijn eerste collectie als artistiek directeur van het label Ann Demeulemeester. 

/

Het was een van de meest verwachte shows van deze Parijse modeweek. Ludovic de Saint Sernin werd benoemd tot artistiek directeur van het label Ann Demeulemeester, genoemd naar de Belgische ontwerpster die deel uitmaakte van de Antwerpse Zes. Hij behoort tot de nieuwe generatie aanstormend modetalent, met bekende fans als Rihanna, Solange en Dua Lipa. Hij maakt definitief komaf met genderstereotypering, maar kiest niet voor vormeloze en oversized mode zoals veel van zijn collega’s. Liefde, seks en vrijheid staan centraal in zijn collecties en vatten ook de bejubelde ontwerper zelf perfect samen. Voor de meeste mensen is een slip met veterogen geen alledaags kledingstuk, en toch slaagde Ludovic de Saint Sernin erin om rond dit niemendalletje een volledig modemerk te ontwikkelen.

Voor zijn eerste start in deze functie heeft de Franse ontwerper een collectie gecreëerd die enkele van de belangrijkste codes van de ontwerper benadrukt en tegelijkertijd zijn visie voor het label begint te schetsen. Wij spraken hem al eerder in een interview.

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: de gezichtsreiniger

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ann Demeulemeester, Belgische ontwerper, Paris fashion week.