Deze nieuwe documentaire over Barack Obama wil je zien
© Getty Images

Deze nieuwe documentaire over Barack Obama wil je zien

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Vanaf 4 augustus kun je naar een gloednieuwe documentaire over voormalig Amerikaans president Barack Obama kijken op Streamz. In de documentaire 'Obama: In Pursuit of a More Perfect Union' werpt regisseur Peter Kunhardt een blik op Obama's reis doorheen het leven en zijn carrière. Aan de hand van interviews en speeches tipt hij de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen van de eerste zwarte president.

/

Barack Hussein Obama II, beter bekend als de allereerste Amerikaanse president met Afrikaanse roots, vertelt in de nieuwe docu openhartig over zijn professionele en persoonlijke leven. Het is een driedelige documentaire waarvan het eerste deel op 4 augustus op Streamz verschijnt en de twee andere delen de dag nadien volgen. Afkomstig van een witte moeder en Afrikaanse vader strijdt Obama sinds jongs af aan naar een inclusiever Amerika. Wat hij onder meer deed als 44ste president van Amerika.

Barack Obama: In Pursuit of a More Perfect Union

Peter Kunhardt, de regisseur die een Emmy won met True Justice: Bryan Stevenson’s Fight for Equality en Living with Lincoln ging hiervoor met enkele politieke experten in gesprek. Zij volgden Obama nauw op tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2009. Obama voldeed twee ambtsperiodes als Amerikaanse president, beginnende in 2009 tot begin 2017. Geen gemakkelijke strijd als zwarte man, in een staat waarin ondanks de afschaffing van de rassensegregatie racisme nog steeds aanwezig is.

Jelani Cobb, David Remnick, Cornel West, Sherrilyn Ifill, Al Sharpton en Jesse Jackson zijn ieder op zich expert in het politieke veld en schetsen aan de hand van interviews en speeches de aanloop naar de verkiezingen in de periode dat Barack Obama deelnam.

Lees meer Marie Claire op: Hoe de pofmouw een comeback maakt dankzij prinses Diana; Een portret van Naomi Osaka, de activistische tennisster met een documentaire op Netflix; Netflix: de beste nieuwe series, films en documentaires in juli.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Amerikaans president, Barack Obama, Documentaire, Peter kunhardt, Streamz.