Deze Europese stad is de mooiste van de wereld volgens de wetenschap
© Unsplash

Deze Europese stad is de mooiste van de wereld volgens de wetenschap

Door Diane de Molinari ,  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

De makelaarswebsite Online Mortage Advisor heeft een nogal originele ranglijst onthuld. Hoewel schoonheid vaak als subjectief wordt beschouwd, heeft de site met behulp van een wiskundige formule een lijst samengesteld van de 25 mooiste steden ter wereld. Bovenaan de lijst? Venetië, natuurlijk!

/

Het is mogelijk om een schoonheidsranglijst op basis van wetenschap te maken. De website Online Mortgage Advisor heeft de logica van de “Gulden Snede” gebruikt om zijn wereldwijde ranglijst van de mooiste steden vast te stellen. Deze wiskundige formule, ontwikkeld op basis van de Fibonacci-reeks, wordt over het algemeen gebruikt in kunst, design of architectuur. Om deze ranglijst op te stellen, is de formule toegepast op meer dan 2400 gebouwen over de hele wereld. Dankzij de Gulden Snede kon een schoonheidsscore worden berekend voor elk van de steden, wat resulteerde in een wereldwijde ranglijst.

Lees ook: Dit zijn de grootste reistrends deze lente

Een Europese stad staat bovenaan de ranglijst

Het feit dat Venetië de eerste plaats inneemt op de ranglijst verbaast ons niet echt. Als hoofdstad van romantiek wordt Venetië overweldigd door haar succes en behaalt het een score van 83,3%. Maar ondanks dat het erg toeristisch is in bepaalde perioden van het jaar, zullen haar architectuur, charme en monumenten je laten vergeten dat er een menigte is. Naast haar architectonische schoonheid is het ook de perfecte bestemming voor liefhebbers van unieke ervaringen. Gondeltochten, theatervoorstellingen of zelfs dineren bij kaarslicht… De Italiaanse stad heeft meer dan één troef in handen!

Unsplash

/

Een top 4 in Europa

In de rest van de ranglijst vinden we Rome op de tweede plaats met 82%. Het wordt gevolgd door Barcelona, met 78,7%, en vervolgens door Praag met een gelijkwaardige score. Het Europese continent heeft dus vier van de mooiste steden ter wereld. Pas op de vijfde plaats zien we een stad buiten Europa verschijnen. Dit is New York, dat een score van 77,7% behaalt.

De rest van de top 10 ziet er als volgt uit: Athene met 77,5%, Boedapest met 75,8%, Wenen met 75,9%, Bordeaux met 75,3% en Milaan met 75,1%.

Lees ook: 7 redenen waarom Athene de place to be is

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.