Dit zijn de grootste reistrends deze lente
© Getty Images

Dit zijn de grootste reistrends deze lente

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De lente en paasvakantie doen al dromen van een leuke reis. Maar waar ga je naartoe? Kies je voor ver weg of liever dichtbij, ga je voor een afgelegen huisje of een appartement midden in de stad? Haal inspiratie uit de reistrends voor deze lente.

/

Met de steeds warmer wordende temperaturen wordt het verleidelijk om een tripje te boeken. Kies je opnieuw voor dezelfde citytrip als elk jaar of stap je dit jaar uit je comfortzone? Uit de trends van dit jaar blijkt dat Belgen over het algemeen toch voor een iets andere vakantie gaan dan voorheen. Dit zijn dé reistrends voor komend seizoen.

Lees ook: De mooiste plaatsen om te verblijven in Marokko

/

Rustvakantie

Belgen kiezen dit jaar opvallend meer voor een vakantie buiten de drukte van het bruisende stadsleven. Zo worden tripjes naar de Ardennen en de kust steeds populairder en is de zoekfilter ‘mooi uitzicht’ met 125 0000 zoekopdrachten de meest gebruikte bij het zoeken naar reizen op Airbnb. Geen verrassing dus dat kampeertoerisme dit jaar ook aan populariteit wint. Maar daar blijft het niet bij. Het valt ook op dat men actief op zoek gaat naar verblijven waar geen wifi aanwezig is om op die manier even volledig afgesloten te zijn van het drukke werkleven.

Chalet Aalter

Airbnb

/

Familievakanties

Solo traveling wordt dankzij sociale media steeds populairder, maar toch blijft het in ons land bij een microtrend want familie- en groepsvakanties zijn met kop en schouders het populairst. Belgen willen op vakantie dus vooral tijd met hun dierbaren doorbrengen. 45 procent van de reizen werd geboekt door 60-plussers en zo zijn ook skip generation vakanties aan hun opmars begonnen. Bij dit soort vakanties gaan grootouders op vakantie met hun kleinkinderen en wordt de generatie daartussen, die van de ouders dus, overgeslagen.

Chalet Frankrijk

Airbnb

/

Buitenlandse reis

Hoewel steeds meer Belgen kiezen voor een tripje naar de Ardennen of de kust, blijven internationale reizen toch de grote winnaar. De eerste zonnestralen doen dromen van zomerse temperaturen en daardoor kiezen Belgen vooral voor warme landen die toch nog relatief dichtbij huis liggen. Zo zijn Istanbul in Turkije, Sevilla in Spanje en ook Marrakesh in Marokko populaire bestemmingen. Maar daarnaast kiezen veel Belgen er dus ook voor om de natuur op te zoeken deze lente. Dat doen ze het vaakst in Frankrijk, meerbepaald in La Plagne-Tarentaise, een skigebied tijdens koude maanden en een prachtig natuurgebied als de temperaturen stijgen.

Riad Marrakesh

Lees ook: Slaapexpert Floris Wouterson geeft 5 tips om beter te slapen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Lente, Travel.