Deze twee Gen-Z influencers moet jij ook kennen
© Instagram @Bryant

Deze twee Gen-Z influencers moet jij ook kennen

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Gen-Z neemt het internet steeds meer over. Jongeren groeien steeds meer op met de hulp van bekende YouTubers, TikTokkers of Instagram modellen. Influencers van deze jonge generatie lijken jou misschien maar weinig te bieden, maar niks is minder waar. Wij tonen jouw twee Gen-Z influencers die zo cool zijn dat ook jij ze moet kennen.

/

Emma Chamberlain

De 19-jarige Emma Chamberlain is de absolute California cool girl van haar tijd. Wanneer je haar op straat zou passeren lijkt ze hoogstwaarschijnlijk op elke doorsnee Jonas Brothers-loving tiener. Al is ze dat absoluut niet. Met vriendschappen zoals Louis Vuitton designer Nicolas Ghesquière en YouTube’s hoofd van mode en beauty Derek Blasberg is Emma Chamberlain dé Gen-Z influencer to watch.

In 2017 uploade Chamberlain haar eerste YouTube video getiteld ‘City Inspired Summer Lookbook 2017‘. Ondertussen heeft de in California geboren en getogen tiener zo’n 9,02 miljoen subscribers en 9,5 miljoen Instagram volgers. Internationale media noemen haar ook wel de belangrijkste YouTuber ter wereld en dat merken (luxe) labels zoals Louis Vuitton en Hollister ook.

Haar aparte manier van video’s bewerken, heeft meegespeeld in haar populariteit en authenciteit. Aan de hand van (onflaterende) zooms, ongestructureerde tekst in het midden van je scherm en flashende overgangen blijf je steeds alert. Het is dit wat Emma ook wel de grappigste persoon op YouTube maakt. Ze eist jouw aandacht constant op, zonder egoïstisch over te komen.

Na jaren video’s te maken waarin Emma Chamberlain genadeloos eerlijk is over onderwerpen zoals acné, fouten maken en onzekerheden richtte de hilarische YouTuber haar eigen bedrijf ‘Chamberlain Coffee‘ op. Voor trouwe volgers was dit een logische stap na jaren Chamberlain en haar verslaving voor ijskoffie te zien groeien. Als een van de enige authentieke selfmade milionairs van haar tijd is Emma Chamberlain ‘a force to be reckoned with‘ zowel online als offline.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door emma chamberlain (@emmachamberlain) op

/

Charli D’Amelio

Nog maar net 16 jaar en nu al America’s sweetheart. Nog geen jaar geleden besloot Charli D’Amelio zich op de populaire app TikTok te vervoegen. Op deze app delen, bekijken en maken gebruikers korte video’s van zichzelf en hun vrienden. Charli staat bij haar 61,5 miljoen volgers vooral bekend voor haar dansvideo’s. Geen wonder, wanneer je weet dat zij al van haar drie jaar danslessen volgt.

“Don’t worry I don’t get the hype either” – Charli D’Amelio

Iedereen wil haar beste vriendin zijn en tegelijk haar zijn. In die zin ligt de essentie van haar succes uitgelegd. Charli D’Amelio lijkt voor iedereen een doorsnee normale tiener die je doet geloven dat je alles kan doen wat zij doet. Geen wonder dat zij dé opkomende influencer van 2020 is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door charli d’amelio (@charlidamelio) op

Bij al die onverwachte faam komt veel haat, verantwoordelijkheid en nieuwe avonturen kijken. Zo heeft ze het afgelopen jaar haar grote idool Jennifer Lopez mogen ontmoeten, wordt ze uitgenodigd om front row te zitten bij Prada en spreekt ze een stem voor de opkomende animatiefilm ‘Stardog and Turbocat’. Dat neemt niet weg dat ze blogger Perez Hilton’s nieuwste slachtoffer is. Van bodyshaming tot het bekritiseren van haar dansjes, het wordt allemaal haar kant uitgestuurd en daar heeft ze meer dan genoeg van.

Toch kan ze rekenen op de steun van haar zus en mede-TikTokker Dixie D’Amelio en haar trouwe fans. Met die eerste zou ze trouwens binnenkort een podcast uitbrengen waarin de zussen in dialoog gaan over hun leven. Wanneer deze podcast gelanceerd wordt, is echter niet gekend. Wil je indruk maken op Gen-Z dan moet je zeker en vast Charli D’Amelio vernoemen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door charli d’amelio (@charlidamelio) op

Lees meer Marie Claire op – Must follow: 16 vrouwelijke zwarte influencers die jouw steun meer dan waard zijn, Inspiratie: celebs tonen hun creativiteit op sociale media in tijden van corona en London Fashion Week gaat volledig digitaal en genderneutraal.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Generation Z, Influencers, Social media.