Online veilingtip: de unieke capsulecollectie van 42|54 x Z Flip
© 42|54 x Z Flip capsulecollectie

Online veilingtip: de unieke capsulecollectie van 42|54 x Z Flip

Leestijd: 2 min

De Galaxy Z Flip phone van Samsung veroorzaakte al maanden voor zijn lancering een heuse buzz op het internet. Met een exclusieve capsulecollectie van 42|54, het lifestylesportmerk van topatletes Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée, doet de marktleider er nu een leuk schepje bovenop. De collectie wordt tot eind juni geveild voor het goede doel. 

Samsung Galaxy Z Flip

Geen telefoon die even hard back to the future roept als de Galaxy Z Flip van Samsung. Het is de nostalgie van de flip phone van weleer gehuld in een jasje met de nieuwste technologie op het vlak van smartphones. Dat maakt de Z Flip tot het ultieme hebbeding van het moment, want hij is performant, mooi én voorzien van een design dat moeiteloos past in je handtas of jaszak. “Wanneer ik ga rennen, haak ik hem vast aan de rand van mijn legging, want zelfs dat kan”, aldus Olivia Borlée.

42|54 x Z Flip

Dat Olivia Borlée de telefoon zo uitvoerig test, is niet toevallig. Samen met Elodie Ouedraogo ontwierp ze immers een capsulecollectie voor Samsung, gebaseerd op het design en de kleuren van de Z Flip. “Voor ons is Samsung een beetje nostalgie omdat het merk al heel lang Olympische teams sponsort. Het is gewoon een heel mooi merk”, voegt Elodie er glunderend aan toe, want trots zijn Elodie en Olivia wel op de capsulecollectie 42|54 x Z Flip. “We hebben echt carte blanche gekregen”, vertelt Olivia. “Samsung heeft enkel aangestipt wat ze mooi vonden in onze voorgaande collecties. Op basis daarvan hebben we een moodboard samengesteld en geprobeerd om het design en de kleuren van de telefoon te verwerken in onze collectie. Het was een creatief proces dat an sich niet enorm veel verschilt van wat we normaal doen voor onze eigen collecties, maar nu hebben we wel extra aandacht besteed aan hoe de telefoon in onze ontwerpen verwerkt zit, zowel qua zakken waar hij in past als qua lijnenspel, zonder daarbij de essentie van 42|54 uit het oog te verliezen.” “We hebben gewerkt met duurzame stoffen (biologisch katoen, lycra gemaakt van gerecycleerd plastic, nvdr), zoals we altijd doen, maar de zoektocht naar duurzame stoffen is een continu proces. Het kan altijd beter. We proberen daarin innovatief te blijven, een waarde die Samsung ook hoog in het vaandel draagt. Voor mij is dat een leuke link tussen de twee merken.”

Plan International België

De capsulecollectie omvat 5 outfits opgebouwd met 11 unieke stukken die tot 25 juni geveild worden ten voordele van Plan International België. Het geld gaat integraal naar een project in Senegal dat meisjes door middel van sport meer zelfvertrouwen tracht te geven. “Wat vooral treffend is in Senegal is dat wanneer het leven moeilijk wordt, de jongens wel de kans krijgen om te gaan studeren en te sporten terwijl aan meisjes wordt gevraagd om thuis te blijven en het huishouden te doen”, licht Elodie toe. “Door meisjes te stimuleren om aan sport te doen, krijgen ze veel meer zelfvertrouwen en daardoor op termijn ook meer mogelijkheden. De kansen die Olivia en ik vandaag krijgen, zijn deels dankzij het parcours dat we in de sportwereld hebben afgelegd. Uiteraard is een opleiding ook belangrijk, maar er zijn andere manieren om een carrière uit te bouwen en daar zijn Olivia en ik het ultieme voorbeeld van. Het is een ding om altijd te spreken over women empowerment en kleren te willen maken waarin vrouwen zich goed voelen, maar om tot dat eindpunt te komen, moet je wel bij het begin beginnen; bij de vrouwen die dat het hardst nodig hebben. Dus voor ons klopte dit plaatje met Samsung en Plan International perfect.”

De capsulecollectie is te bewonderen op de website van Samsung, bieden op de online veiling kan via de site van Plan International. Naast Elodie en Olivia schitteren ook Bab Buelens, Raia Maria Laura en Black Mamba in de ontwerpen. De beelden zijn van de hand van Marie Wynants.   

Lees ook: 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Samsung.
Samsung.be

Commercieel team De artikels van >

Tags: 42|54, Fashion, Samsung, Sportswear.
Advertisement