Deco: 4 tips om een muur met kaders te maken
© Photo by Jonny Caspari on Unsplash

Deco: 4 tips om een muur met kaders te maken

Leestijd: 1 min

Op Instagram en in elk deco boek, de 'kadermuren' zijn overal.

Je kunt er langer omheen, muren van frames zijn hip. Allereerst omdat ze betaalnaar zijn, maar vooral omdat je er je eigen ding mee kunt doen. Dit is een kans om jouw verbeeldingskracht volledig tot uitdrukking te brengen, van de vorm van kaders tot de keuze van foto’s en de opstelling ervan. Elke kadermuur is uniek. Voor een optimaal effect zorg je er best wel voor dat je bepaalde regels respecteert.

/

Kies de geschikte foto’s uit

Maak zorgvuldig een selectie van foto’s. Zij zullen de toon zetten en je persoonlijkheid in je interieur doen weerspiegelen. Je kan je eigen meest treffende beelden gebruiken en ze ergens laten afdrukken in verschillende formaten. Heb je geen fotografisch talent, kies dan – al dan niet online – voor limited edition-foto’s uit foto/kunstgalerijen zoals bijvoorbeeld de YellowKorner, Desenio, Your Art, noem maar op.

Interieur crush: 9 designlampen die je meteen in huis wil halen 

/

Denk na over de compositie

Voor je aan de slag gaat, kan je dankzij kraftpapier al een idee krijgen van het eindresultaat van jouw kadermuur. Leg de fotolijsten en alles wat je wil ophangen op het papier, markeer de contourlijnen en knip de vormen uit. Met poster Buddies of lichte tweezijdige tape kun je probleemloos de kadervormen op de muur kleven zonder de muur te beschadigen. Maak een evenwichtige compositie. Tevreden over het resultaat? Maak een foto van je ontwerp en teken de kaderhoeken af met potlood.

Lees ook: 3 handige tips voor een zen interieur 

/

Mix verschillende stijlen

Het fijne aan de kadermuur is dat je er alle kanten mee op kan. Er zijn geen wetten. Mix en match verschillende thema’s en materialen. Wissel een oude kader van de rommelmarkt af met een blinkend exemplaar van een design store. Zo vindt een oude familiefoto haar plek tussen een vintage cover, een spiegel of een vinylplaat. Het belangrijkste is om consistent te blijven. Kies een rode draad zoals een vergelijkbare tint of een bepaald thema of een specifieke vorm.

/

Kies een strategische muur

Rondom de televisie

De televisie is niet het mooiste apparaat in je woonkamer, dus laat je hem toch gewoon wegsmelten in omringende kaders?

Langs de traphal

Niets saaier dan een lege trappenhal. Leid de aandacht af van de trap door de muur te versieren. Je hebt hier ruimte genoeg om de fotolijsten oneindig te vermenigvuldigen.

Op planken

Een praktische keuze, want je kan de kaders verplaatsen naargelang je gemoedstoestand – of de mensen die je op bezoek krijgt.

In de hoek

En tot slot, de hoek! Een gewaagde keuze die ook toelaat om kleinere oppervlakten te versieren.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Deco, Lifestyle.