Crush of the day: de wintercollectie van Valentine Witmeur Lab
© Valentine Witmeur

Crush of the day: de wintercollectie van Valentine Witmeur Lab

Door Elise Van de Meulebroucke & Camille Vernin
Leestijd: 1 min

Hoe trouw blijven aan het DNA van je label, maar toch elk seizoen iets nieuws uitbrengen? We vroegen het aan Valentine Witmeur.

Voor komende winter serveert de Brusselse ontwerpster van het gelijknamige label iconische graphics met heldere kleuren en gewaagde snits. Oh ja, en wij hebben alvast een favoriet. De “Hangoverish“-trui, die met zijn hoge kraag – waarin je hele hoofd inpast –  zijn naam helemaal waarmaakt. Nipt op de tweede plaats is er de Oldish sweater, een ecru exemplaar met marineblauwe afwerking en rits, een passe partout winter item met een vintage touch.

Ik streefde naar een collectie die zowel comfortabel, chic als cool is. Sweaters met een simpele cut, maar met een unieke stijl. – Valentine Witmeur

Lees ook: Crush of the day: de city essentials van het exclusieve parfummerk Le Labo 

Na haar studies communicatie in Brussel gevolgd door Brand Fashion Management in Milaan, lanceerde miss Witmeur een modeblog en werkte ze voor de Belgische luxegroep Smets. Vervolgens besloot ze om aan de slag te gaan met een eigen merk, en zo ontstond Valentine Witmeur Lab.

 

De volledige collectie ontdek je op de e-shop. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Mode, Trends, Winter.