In beeld: alles wat je moet weten over het sprookjeshuwelijk van Chiara Ferragni
© David Bastianoni - Dior

In beeld: alles wat je moet weten over het sprookjeshuwelijk van Chiara Ferragni

Door Elise Van de Meulebroucke & Camille Vernin
Leestijd: 1 min

Afgelopen weekend stapte mode-icoon Chiara Ferragni in het huwelijksbootje met de Italiaanse rapper Fedez. De bruiloft vond plaats in het hotel Dimora Delle Balze, een kleine oase van rust in het hart van het Siciliaanse platteland. De twee jurken gedragen door de beroemde Italiaanse influencer waren gesigneerd Dior en speciaal voor haar ontworpen.

/

Droomjurk

Zoals het een echte modeblogger betaamt, had Chiara niet één, maar wel drie bruidsjurken. Een feestelijk exemplaar voor het welkomsfeest, een traditionele jurk voor de ceremonie en tot slot een op maat gemaakte avondjurk. De eerste jurk doet denken aan het memorabele trouwkleed van Grace Kelly. Memorabel? jawel, ook Kate Middleton liet er zich overigens ook door inspireren bij de keuze van haar jurk.

Chiara’s ceremoniële bruidsjurk bestond uit een kanten body met een hoge kraag en een split-tule rok. Voor deze creatie was er ruim 400 meter aan stoffen nodig en er kropen meer dan 1600 werkuren door de kleine handen van het Dior-atelier. Een inspirerende video neemt ons mee achter de schermen van deze creatie.

In de avondjurk zit meer persoonlijkheid van Chiara verweven, letterlijk zelfs. Er werden tekeningen en namen op geborduurd die van betekenis zijn in het liefdesverhaal van Chiara en Fedez. Wie goed, kijkt kan een kleine leeuw onderscheiden, de hun zoon Leone symboliseert, en enkele quotes uit het liedje dat Fedez schreef voor hun verloving. 

/

De mythische locatie

Het huwelijk vond plaats in Noto, een klein idyllisch stadje in het zuid-oosten van Sicilië. De gasten werden via een privé-vlucht naar de droombestemming gecharterd. De ceremonie vond plaats in het Palazzo Ducezio, een oud 18de eeuws kasteel. De drie daaropvolgende dagen brachten familie en vrienden door in het charmante hotel Dimora delle Balze voor nog meer festiviteiten. 

/

Een live bruiloft

Chiara – die het inmiddels wel gewend is om meer on- dan offline te leven – besloot om samen met Fedez hun huwelijk live uit te zenden via het Instagramaccount @TheFerragnez  dat speciaal voor hun huwelijk gelanceerd werd. Van “engagement” gesproken.

/

De Coachella afterparty

Op het programma: vuurwerk, karaoke en reuzenrad!

 

Une publication partagée par Chiara Ferragni (@chiaraferragni) le

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Celebs, Chiara ferragni, Lifestyle, Wedding.