De invloed van corona op ons seksleven (+ een getuigenis)
© Getty Images

De invloed van corona op ons seksleven (+ een getuigenis)

Door Margaux Glamocic
Leestijd: 2 min

De coronacrisis veroorzaakte op vlak van gezondheid zowel lichamelijke als emotionele problemen. Maar ook in de slaapkamer kregen heel wat koppels met problemen te kampen. Dit is wat de lockdown betekende voor ons seksleven.

/

Voor sommigen was de lockdown een zegen. Ze konden op een rustiger tempo leven en zich focussen op de personen in hun bubbel die er echt toe doen. Maar op anderen had de pandemie het tegenovergestelde effect. Koppels kunnen het bos door de bomen niet meer zien en singles voelen zich eenzamer dan ooit. Ook voor hun libido was de lockdown geen bonus. Hoeveel invloed had de coronacrisis nu op ons seksleven?

/

Record aantal scheidingen

Volgens een studie van Ifop gingen tijdens de coronacrisis meer koppels uit elkaar. De resultaten van de studie op meer dan 3.000 mensen, toonde aan dat de lockdown een aanzienlijke impact had op ons seksleven. Zo was er in China het afgelopen jaar een recordaantal echtscheidingen. Het nieuwe levensritme dat de lockdown teweeg bracht, matcht niet met seks. Als je 24 uur per dag in éénzelfde ruimte zit met je wederhelft, zit je wel eens op elkaars lip. Een gouden tip: moest er nog een lockdown komen, kies dan wijs met wie je deze wilt doorbrengen.

Lees ook: 7 nieuwe seksstandjes om vanavond uit te proberen

Bovendien lijkt het erop dat we niet bepaald zin krijgen in seks. Voor sommigen bracht de lockdown misschien dan wel qualitytime, voor andere koppels was het tegenovergestelde waar. In mei 2020, midden in de eerste lockdown, bleek uit een Frans onderzoek dat 44% van de koppels de afgelopen maand geen seks had.

Ook Morgane zat in ditzelfde schuitje. “De eerste lockdown heb ik met mijn ex gespendeerd. Voor de coronacrisis hadden we een goed seksleven, maar plots had ik nooit meer zin in seks. Ik bracht elke dag, de hele dag met hem door. Ik kon hem niet meer uitstaan, laat staan hem aanraken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POLLY NOR (@pollynor)

/

Onenightstands met een mondmasker

Ook voor singles was het geen pretje/ Als je de deur niet uit mag, kan je ook geen mensen ontmoeten. En dating-apps waar je wildvreemden ontmoet, is ook niet meteen coronaproof.

Lees ook: Is de pil voor mannen eindelijk op komst?

De pandemie was voor sommigen het ideale moment om nieuwe dingen uit te proberen. Dit was ook voor Morgane het geval tijdens de tweede lockdown: “Ik was het beu om alleen te zijn. Ik ontmoette iemand via een app en had een onenightstand. Sommige sekstherapeuten adviseren om tijdens de seks een mondmasker te dragen. Dat heb ik geprobeerd maar het werkte langs geen kanten. Ik had het gevoel dat ik verwikkeld was in een slecht rollenspel. Sinds in gevaccineerd ben, is mijn libido al maanden zoek.”

/

Is masturbatie de oplossing?

Is jezelf bevredigen dan een oplossing? We hebben een verlaagd libido door de coronacrisis, maar het is niet duidelijk of dat ook geldt voor masturbatie.

Volgens een onderzoek van We-Vibe, een fabrikant van seksspeeltjes, is het verlangen om te masturberen met 50% gestegen sinds het begin van de lockdown. Blijkbaar kan een orgasme je immuunsysteem versterken en je op die manier helpen om gezond de coronacrisis te doorstaan.

Dit is de oplossing waar ook Morgane uiteindelijk voor koos: “Als ik één positief aspect van de lockdown moet kiezen, is het dat ik daardoor veel tijd met mezelf kon doorbrengen. Ik herontdekte mijn seksleven en probeerde nieuwe dingen. Nu ben ik dol op masturberen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Venus Libido (@venuslibido)

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Corona, Masturbatie, Seksleven.