De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
©

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

Live

Ik heb eigenlijk nog geen seconde van mijn leven nagedacht over binnenlucht. Wel over een binnenzwembad, stalen binnendeuren en alles binnen waar je kan eten en drinken met vrienden. Een luxe waar we al enkele maanden niet meer van kunnen genieten. Want thuiswerken en thuis leven is een fulltime kwelling geworden. We brengen naar schatting 90% van onze tijd binnenshuis door. Hetzelfde percentage van de blootstelling aan fijn stof vindt ook binnen plaats, en dat heeft zo zijn gevolgen. De lucht binnenshuis kan tot 5 keer meer verontreinigd zijn dan de buitenlucht. En de kinderkamer is vaak de meest verontreinigde kamer van het huis.

Bij mij thuis is dat sowieso de woonruimte, steek het maar op mijn open keuken en verzameling geurkaarsen, de vlamvertragers en weekmakers kunnen zich namelijk hechten aan huisstof en verhogen het risico op astma en allergieën. Ventileren is goed, maar de lucht die je binnenlaat is vaak ook vervuild, zeker wanneer je in de buurt van een drukke weg woont.

Gedaan met de slechtnieuwsshow, want maak kennis met de Dyson Pure Hot + Cool Cryptomic luchtreiniger. Hij detecteert deeltjes en gassen, haalt de verontreinigende stoffen uit de lucht, en verspreidt gereinigde lucht doorheen de ganse kamer. Daarnaast ventileert en verwarmt hij. Ja meid, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan niet wachten om het pollenseizoen in te gaan met deze beauté. Normaal een echte kwelling, dit jaar verwacht ik alleen maar blauwe lucht, opklaringen en vooral geen gesnotter en genies.

€ 649, Dyson. Meer info: dyson.be

rv

/

Love

Hebben jullie al nagedacht over een post-Covid-19 imago? De look waar je met andere woorden je eerste terrasje in gaat doen? Ik houd het net als Gucci bij bloemenjurken en zwarte eyeliner. En overweeg om een potje zwarte nagellak aan te schaffen. Ik ben wel in de mood voor een flirt tussen floral en goth. Niet zomaar een trend voor SS21 maar een levensstijl. En ik ben sowieso te vinden voor alles wat creatief directeur Alessandro Michele predikt, dus love it.

Jurk Gucci x Ken Scott, vanaf € 2.200, via MyTheresa. De nagellak wordt exclusief verkocht aan € 26 in de winkel in Brussel.

rv

/

Laugh

Kunnen we het even hebben over Fran Lebowitz? Beter gezegd, kunnen we het aub constant over Fran Lebowitz hebben? Sinds mijn 30ste kijk ik niet meer op naar mensen. Waarom zou ik? Dit is de periode waarin je het zelf moet doen. Ik vind het ook moeilijk om mijzelf te herkennen in bekende personen, want iedereen was mooier, dunner, vlotter, vrolijker… Tot ik Fran zag in de Netflix-serie ‘Pretend it’s a city’. Wat een revelatie: sarcastisch, eigenzinnig, gevat, cranky… Wat een icoon! Lebowitz heeft natuurlijk niets meer te bewijzen, want ze is een levende legende. Een status die ik ook ooit hoop te bereiken. Pak binnen 5 jaar. Wanneer ik eindelijk op pensioen kan.

We schreven eerder al een uitgebreid artikel over deze fantastische mini-serie. Nu op Netflix.

Netflix

/

Laat maar

Tournée Minerale. Mijn favoriete discussiepunt wanneer februari voor de deur staat. Waarom moet er een feestMAAND ingericht worden om niet in te drinken? Terwijl feestdagen waarin je wél viert met een coupeke ocharme 1 avond mogen duren. Ik denk aan Kerstmis, oudejaar… 

Normaal beschouw ik december als een feestmaand, waarin ik van kerstfeest naar kerstfeest hop tussen 100 vrienden, kennissen en collega’s. Aangezien we dus vorige maand lekker knus bij onze bubbel zaten met slechts een paar drankjes als troost, voel ik nu de nood écht niet om een maand lang niets te drinken. Cheers!

via GIPHY

Lees meer Marie Claire op: Deze kamerplanten wil je dit jaar in huis halen. Couture van Belgische bodem: Natan stelt optimistische collectie voor. Alber Elbaz maakt comeback met AZ Factory.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.