Deze kamerplanten zijn momenteel erg populair
© The Planthunter

Deze kamerplanten zijn momenteel erg populair

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 2 min

Kan jouw home office een opfrisbeurt gebruiken? Dat kan snel en gemakkelijk door wat meer groen in huis te halen. Kamerplanten eisen dan ook steeds meer een centrale(re) plaats op in ons interieur. Wij lijsten de planten op die dit jaar hoge toppen zullen scheren. 

/

Dit jaar kiezen we resoluut voor kamerplanten, die de aandacht trekken door hun vorm, textuur, blad en kleur. We plaatsen ze op een piëdestal, zodat ze van meerdere kanten kunnen worden bewonderd. Hoog op hun voetstuk zorgen contrastrijke planten voor een verfrissende wind in ons stulpje.

Hylotelephium sieboldii

Deze groene schone komt oorspronkelijk uit Japan en staat ook wel bekend onder de naam ‘vetkruid’. De ronde blauwgroene bladeren hebben een paarse bladrand en kleuren in de herfst rood, oranje en roze. In de zomer krijgt de plant roze, stervormige bloemen. Hij staat graag in de zon, in een pot met goed doorlatende grond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Succulent City (@succulentcity)

/

Eulychnia castanea spiralis

Na twisted candles maken nu ook twisted cactussen hun opwachting. De Eulychnia castanea spiralis kan verschillende vormen en gestalten aannemen en is erg gegeerd bij plant lovers. Als cactus vergt hij weinig onderhoud, ideaal voor iedereen die zijn planten wel eens water vergeet te geven.

/

Selenicereus anthonyanus

De Selenicereus anthonyanus – ook wel visgraatcactus genoemd – komt oorspronkelijk uit Mexico en verschijnt in 2021 ook in ons land ten tonele. De organische vormen van de cactus zijn uniek en zijn prachtige rooskleurige bloemen bloeien enkel ’s nachts. Hij is een succulent en heeft dus weinig aandacht nodig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dorina (@plantenstek)

/

Calathea amabilis

Deze plant wordt ook wel ‘bidplant’ genoemd omdat hij ’s ochtends zijn bladeren opent en ze ’s avonds weer sluit. Aangezien 2021 wel een schietgebedje kan gebruiken, verdient de tweekleurige plant een mooie plaats in je interieur. Je houdt hem beter weg van direct zonlicht en hij staat niet graag droog.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GRUUN (@gruunbxl)

/

Hildewintera colademononis

De Hildewintera Colademononis – aka apenstaartcactus – komt oorspronkelijk uit Bolivia en staat het liefst in de volle zon. Witte haren groeien op zijn lange vertakkingen. Hij staat het mooist in de hoogte op een kastrand of in een hangmand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ro Co (@studio.roco)

/

Ceropegia woodii

Het Chinees Lantaarnpaaltje wordt in het Engels ‘string of hearts’ genoemd en vindt in 2021 de weg naar ons hart. De hangplant heeft lange ranken en hartvormige blaadjes met een roze of paarse onderkant. Als vetplant is hij gemakkelijk te onderhouden en hoef je hem slechts een klein scheutje water per week te geven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door House Plant Club (@houseplantclub)

/

Anthurium Clarinervium

De hartvormige plant met lichte nerven blijft het ook in 2021 goed doen. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zorgt voor een tropische toets in je interieur. Je plaatst hem best op een warme plek en moet hem regelmatig sproeien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Potted Jungle (@thepottedjungle)

Lees meer: De mooiste cabins voor een vakantie in eigen land, 3 gezonde gerechten die in minder dan 7 minuten klaar zijn, Soul reading: onze redactrice liet haar ziel lezen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Interieur, Planten.